Langs de Everest trail: Sherpa Culture trek

9 Days

Deze korte Sherpa Culture trekking langs de Everest Trail is een ideale manier om het leven van de Sherpa bevolking te leren kennen. Ten eerste verken je de valleien van de Everest regio. Daarbij heb je zicht op enkele van de hoogste toppen ter wereld. Bovendien geniet je in de typische dorpjes van de gastvrijheid van de Sherpa bevolking.

De van oorsprong Tibetaanse Sherpa’s zijn een etnische groep die in verschillende regio’s in de Nepalese Himalayas wonen. Zo vind je veel Sherpa’s in Solukhumbu (langs de Everest trail). Hun cultuur, taal en tradities zijn sterk beïnvloed door het Tibetaans boeddhisme. Sherpa’s volgen de Nyingmapa sekte van het Boeddhisme, gesticht door Guru Rinpoche.

De Sherpa’s hebben een eeuwenoude traditie van gastvrijheid: ze geloven namelijk dat de gasten een vermomming van Guru Rinpoche kunnen zijn. De meeste Sherpa’s werken in toerisme, daarnaast zijn ze handelaars, herders en boeren. Sherpa’s zijn gekend voor hun uitzonderlijke klimkwaliteiten.

Een van de bekendste Sherpa’s is ongetwijfeld Tenzing Norgay. In 1953 beklom hij samen met Edmund Hillary als eerste de top van de Mount Everest!

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

 • Ontmoet de Sherpa bevolking en leer over hun levensstijl
 • Zicht op enkele van de hoogste toppen ter wereld, onder andere de Mount Everest
 • Authentieke Sherpa dorpjes Khumjung en Kungde
 • Kloosterbezoek in Tengboche
 • Wandelen in Sagarmatha National Park

Itinerary

Namaste en hartelijk welkom in Nepal.

Vandaag start de dag vroeg. In de vroege morgen ga je samen met je gids naar de luchthaven van Manthali (Ramechhap) voor de vlucht naar Lukla (2853m). Lukla is de toegangspoort tot de Khumbu regio en het startpunt van jouw trekking! Deze vlucht geeft je al een voorsmaakje van de pracht van de Himalayas en je vangt in de verte al een eerste glimp op van de Mount Everest.

In Lukla ontmoet je je drager en vertrek je richting Phakding (2600m). Dit dorpje ligt langs de hoofdroute in dit gebied en huisvest enkele leuke lodges waar je overnacht.

Je overnacht in een teahouse in Phakding.

Je wandelt verder stroomopwaarts langs de oevers van de Dudh Kosi rivier waarbij we de rivier tweemaal via een hangbrug oversteken tot je in het plaatsje Monjo komen. Hier begint het Sagarmatha National Park.

Opnieuw ga je een hoge hangbrug over, ditmaal op een samenvloeiing van de Dudh Khosi en de Bhote Khosi. Je klimt bergopwaarts tot in Namche Bazaar. Namche is de hoofdstad van de regio en een drukke marktplaats waar Tibetanen hun handelswaar verkopen. Vanuit Namche heb je ook zicht op enkele hoge pieken.

Je overnacht in een teahouse in Namche.

Je klom gisteren 640 meter. Om te acclimatiseren aan de hoogte, met lagere hoeveelheid zuurstof, blijf je vandaag een dag langer in Namche.

Je kan naar het Museum Viewpoint wandelen. Vanaf dit uitkijkpunt zie je Mt. Everest, Lhotse, Ama Dablam, Thamserku, Taboche, etc. in al hun grandeur.

In Namche bezoek je het Sherpa museum waar je kan leren over de lokale bevolking en de omgeving. Neem een vrije middag en geniet van een gebakje in een van de bakkerijen of speel een spelletje pool. Vandaag laat je je lichaam rustig wennen aan de hoogte. Denk er zeker ook aan om voldoende water te drinken, zo`n liter per 1000 meter, dus minstens 4 liter.

Je overnacht in een teahouse in Namche.

Je staat vroeg op en als er 's morgens geen wolken zijn dan heb je een prachtig uitzicht op de Kongde Ri die boven Namche Bazaar uittorent.

Na het ontbijt begin je aan je wandeling naar Khumjung via Syangboche en het oude vliegveld. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over Lhotse, Ama Dablam en Thamserku. Als er geen wolken zijn, kun je ook de Mount Everest zien en in de middag bezoek je het Khumjung klooster. Binnenin staat een groot beeld van de Guru Rinpoche. Dit klooster heeft ook een schedel die volgens hen uit een Yeti komt. Je kunt ook de school bezoeken die is opgericht door Sir Edmund Hillary.

Een ander Sherpa dorp dat je vandaag bezoekt is Khundu. Je loopt licht bergopwaarts naar Khunde door aardappelvelden. Daar kun je het Khunde Hospital en het Khunde klooster bezoeken. Het uitzicht van bovenaf op Khunde en Khumjung is geweldig.

Je overnacht in een teahouse in Khumjung.

Het pad daalt af naar de Dudh Khosi rivier. Je geniet van spectaculaire uitzichten op de Ama Dablam (6696m), de Kantega (6779m), de Mount Everest (8848m) en de Lhotse (8501m).

Je steekt de rivier over bij Phunki Thanga en klimt 's middags door het rododendronbos naar de top van de heuvel. Plotseling ligt Tengboche voor ons, waar het belangrijkste klooster van het Khumbu gebied gelegen is. Breng zeker een bezoekje aan dit klooster. Wat een prachtig uitzicht heb je hier!

Je overnacht in een teahouse in Tengboche.

Vanuit Tengboche ga je opnieuw naar beneden naar de vallei. Na de lunch, steek je opnieuw een hangbrug over en stijg je opnieuw stijl langs de andere kant van de rivier waarbij je enkele kleine dorpjes passeert.

Tenslotte wandel je verder langs de kant van de berg en kom je uiteindelijk terug aan in het vertrouwde Namche bazaar.

Je overnacht in een teahouse in Namche.

Je wandelt van Namche Bazaar terug richting Lukla. Je daalt af en steekt de hoge hangbrug over. Je wandelt eens stuk langs de rivier vooraleer je nog een paar hangbruggen oversteekt en je in Monjo aankomt, waar je vandaag overnacht.

Monjo is een klein dorp in de Khumbu regio in Nepal. Het ligt in de vallei van de Dudh Khosi rivier, ten Noorden van Phakding en ten Zuiden van Jorsale.

Je overnacht in een teahouse in Monjo.

Vandaag is je laatste dag in de bergen!

Na een half uurtje passeer je Phakding waar je in het heengaan overnachtte. Ook al keer je terug op je voetstappen, toch zie je de Khumbu vallei bij de afdaling volledig anders.

Vanuit Phakding wandel je nog ongeveer 3 uur vooral je terug in Lukla bent. Vliegen kan enkel `s morgens vroeg, dus je slaapt vandaag in Lukla.

Je overnacht in een teahouse in Lukla.

`s Morgens vroeg ga je met een klein propellervliegtuig terug vanuit Lukla naar Manthali (Ramechhap). Deze vlucht duurt ongeveer 25 minuten.
Onderweg geniet je nog een laatste maal van een adembenemend zicht op de besneeuwde toppen van de Himalayas.

Het einde van je reis is helaas aangebroken. Je wordt met een mini-busje van Manthali (Ramechhap) naar Kathmandu gebracht.

De rest van de dag kan je vrij besteden in Kathmandu. Wil je nog wat verder genieten van de rust, dan kun je een kijkje gaan nemen naar de Garden of Dreams, een groene oase in het hart van Kathmandu.

Wat is inbegrepen?

 • Trekkingsbriefing
 • Transfer per mini-bus naar Manthali luchthaven
 • Binnenlandse vlucht van Manthali (Ramechap) naar Lukla
 • 8 nachten in teahouses tijdens de trekking, 8 x ontbijt, 8x avondmaal en 8x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Alle noodzakelijke trekkingsdocumenten en entreetickets
 • Binnenlandse vlucht van Lukla naar Manthali (Ramechhap)
 • Transfer per mini-busje van Manthali naar Kathmandu

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan bezienswaardigheden of donaties bij bezoek aan kloosters
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 80 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Langs de Everest trail: Sherpa Culture trek
 • Mid september - december & maart - mei
 • 8
 • Khunde (3889m)
 • Gemakkelijk tot gemiddeld
 • Lukla / Lukla
 • Teahouses tijdens de trekking
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek