Annapurna Sanctuary trek

16 Days

De Annapurna Sanctuary trek is ongelooflijk spectaculair! Wandel doorheen een gletsjerbekken, waarbij je aan alle kanten omgeven wordt door enkele majesteuze bergen. Rondom het Annapurna Base Camp (4130m) liggen de besneeuwde pieken van de Annapurna I (8091 m), Annapurna South (7219 m), Machapuchhre (6993 m) en Hiunchuli (6441 m). Het gevoel dat je daar hebt is onbeschrijflijk!

Tijdens de Annapurna Sanctuary trek geniet je van een grote diversiteit in landschappen. De Zuidelijke hellingen zijn bedekt met dichte tropische jungles vol rododendronstruiken en bamboe. Deze in het noorden daarentegen liggen in de regenschaduw waardoor ze een droger, kouder klimaat hebben.

In deze regio wonen vooral Gurungs, een inheems volk dat dit hele gebied als heilig beschouwd. Zo aanzien zij ook de Mount Machhapuchhare als een heilige berg, toegewijd aan Shiva. Wist je dat Machhapuchhare ook als de Fishtail Mountain gekend is, door zijn bijzondere vorm, net als een vissenstaart.

Het Annapurna Sanctuary maakt deel uit van het Annapurna Conservation Area Project. Dit project zorgt ervoor dat het aantal bezoekers van buitenaf beperkt blijft. Bovendien beschermt dit project de prachtige natuur waar je tijdens deze trekking door wandelt!

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


 • Wandelen in het gletsjer bekken van het Annapurna gebergte op hoogtes van meer dan 4000 meter
 • Adembenemende zonsopgang vanop Poon Hill
 • Omringd door besneeuwde toppen in het Annapurna Base Camp
 • Bezoek aan het Base Camp van de heilige Machhapuchhare berg
 • Wandelen door diverse landschappen: van tropisch jungles met bamboe tot droge zanderige bergvlaktes.

<p>Namaste en hartelijk welkom in Nepal!</p><p></p><p>Aan de luchthaven word je opgewacht door een van onze medewerkers. Deze heeft een bordje met ons logo bij. Zo vinden jullie elkaar bij buitenkomst uit de luchthaven gemakkelijk terug.</p><p></p><p>Na een hartelijke verwelkoming word je per wagen naar je hotel in Kathmandu gebracht. Onze medewerker vergezelt je hierbij en helpt je ook met de check-in in je accommodatie.</p><p></p><p>Afhankelijk van je aankomsttijd, ga je vandaag al op stap. Bezoek de kleine straatje in Asan, het oude stadsdeel van Kathmandu. </p><p></p><p>Je hebt ook een korte `meet & greet` met Maaike en/of Chuda. Heb je nog vragen of wil je bijkomende informatie dan is dit de perfecte moment hiervoor. Je ontmoet vandaag ook je gids.</p><p></p><p>Je overnacht in een standaard hotel in Kathmandu.</p>

Kathmandu is een bruisende stad, waar er heel wat te zien, horen en ruiken valt! Er zijn ook enkele prachtige culturele erfgoedsites!

Op een groene heuvel aan de westelijke kant van Kathmandu ligt de imposante stoepa van Swayambunath. Onder het toeziend oog van een kolonie apen, klim je hier de trappen op. Boven kun je een mooi complex bezoeken! Aan de voet van de heuvel zijn er vele gebedsmolens, je kan deze volgen tot je aan het Amideva Boeddha park komt. Dit is een Tibetaans Boeddhistisch klooster, waar er 3 indrukwekkende in goud vergulde Boeddha beelden staan.

Wist je dat de grootste stoepa van Azië in Nepal ligt? Hiervoor ga je naar Boudha, het boeddhistische hart van Kathmandu! Hier vind je een reusachtige witte koepel, met daarboven de ogen van Boeddha en overal gebedsvlagjes. In de buurt van de stoepa is er altijd veel te zien: pelgrims slenteren er tussen de kraampjes met boterkaarsen en souvenirs, terwijl van uit de omringende gebouwen Tibetaanse muziek klinkt.

Het Hindoeïstisch complex van Pashupatinath is een uitgestrekt complex op 5 km van Kathmandu. Als niet-Hindoe is de tempel verboden domein, maar je kan wel de ceremonies volgen van de overzijde van de rivier. Hier ontmoet je ook de gekleurde saddhu`s die hun leven gewijd hebben aan de god Shiva en op het terrein leven.

Je overnacht in een standaard hotel in Kathmandu.

Vandaag rijd je langs de enige snelweg in het land naar Pokhara. Een snelweg op zijn Nepalees is een kronkelende eenbaansweg, waar er heel wat te zien valt langs de weg! Onderweg houd je ook een aantal keren halt: je luncht op een idyllische plek langs de rivier!

In de namiddag kom je aan in Pokhara, gelegen langs het mooie Phewa meer. Bij helder weer zie je hier de besneeuwde toppen van de Annapurna keten!

Maak een mooie wandeling langs de oever van de rivier en sla de lokale bevolking gade die vissen of hun boten repareren. Of neem een bootje naar het kleine eilandje en bezoek er de Tal Barahi temple.

`s Avonds kun je op de oevers ter hoogte van de tempel een Aarti ceremony observeren: Hindoe priesters voeren een ritueel uit waarbij licht (vlammen) worden aangeboden aan de godheden.

Je overnacht in een standaard hotel in Pokhara.

Je start je Annaparna Sanctuary trekking in Nayapul, na een rit per privé-wagen langs kronkelende wegen.
Het pad leidt naar beneden naar de Modi Khola rivier, die je oversteekt. Je wandelt langs de oever tot je aan een andere brug komt die je naar het dorp Birethanti (1000m) brengt.

Hier ga je de Annapurna Conservation Area binnen! Nadat je documenten nagekeken zijn volg je verder het pad door bamboebossen, langs een mooie waterval en een zwemput. Je wandelt op de oever van de Bhurungdi rivier. Nadien klimt het pad geleidelijk op de zijkant van de vallei naar Hile (1510m) en passeert vervolgens Tirkedunga (1480m)

Via een hangbrug steek je de rivier over en daal verder af tot een grote brug die je over de Bhurungdi rivier brengt. Het pad klimt dan steil op stenen trappen. Onderweg heb je een prachtig zicht op de pieken van de Annapurna South en de Hiunchuli. Het stenen pad stijgt verder door tot het Magar dorp Ulleri (2080m).

Je klimt verder langs velden en dichte bossen tot het pad je in Banthanti brengt.

Je overnacht in een teahouse in Banthanti

Na Banthanti trek je door dichtbebost gebied vol eiken en rhodendendrons en steekt vele kleine riviertjes met helder bergwater. Na een stevige klim kom je aan in Nangathanti (2460m).

Ghorepani is nog een uurtje verder. Via een pad met vele traptreden gaat het langzaam omhoog richting Ghorepani. Het landschap verandert vandaag in een dichtbebost gebied, in de lente gevuld met bloeiende rhodendendrons in verschillende tinten rood.

In Ghorepani geniet je bij mooi weer van een prachtig zicht op op de Dhaulagiri keten, inclusief Annapurna South en Annapurna I.

Je overnacht in een teahouse in Ghorepani.

Wanneer het nog donker is vertrek je en wandel je naar Poon Hill (3195m). Hier kun je (bij helder weer) genieten van een prachtige zonsopkomst! Het spectaculaire panoramisch zicht op het Annapurna gebergte en de Dhaulagiri bergtoppen maakt het vroege opstaan de moeite waard. Na zonsopgang keer je terug naar Ghorepani voor een welverdiend ontbijt.

Na het ontbijt wandel je verder naar Tadapani. Het pad gaat eerst omhoog door de bossen, maar daarna zul je steil dalen naar het dorp Banthanti, waar je luncht. Het gaat hier over een ander dorp dan je eerder tijdens je trekking reeds tegenkwam.

Het pad loopt verder omlaag langs de verticale bergwanden tot het de bovenloop van de Bhurungdi rivier bereikt. Na het oversteken van een houten brug volgt een korte maar steile klim naar Tadapani. In dit bosgebied leven grote apenkolonies en met wat geluk zie je deze rondspringen in de bomen. Het is ongeveer twee uur wandelen van Banthanti naar Tadapani.

Tadapani is een aantrekkelijk dorpje dat uitkijkt over de Modi riviervallei. Vanaf hier heb je bij mooi weer een mooi uitzicht op de heilige Machapuchare berg (Fishtail mountain).

Je overnacht in een teahouse in Tadapani.

Je trektocht start vandaag via een nauw pad door de bossen tot een weids graslandschap. Je passeert Chiule en daalt verder af via steile trappen tot in Siprung. Een tiental minuten later kom je aan een hangbrug over de Khumna Khola rivier (1930m). In het voorbije anderhalve uur daalde je bijna 800 meter!

Na de rivier stijg je tot in het dorp Ghurjung (2010m). Het pad leidt je over verschillende eigendommen tot je aan een houten brug komt. Je steekt de brug over en wandelt door een aantal zijvalleien.

Je klimt steil omhoog tot een bergrug, vanwaar je schitterend zicht hebt op de Machhapuchhare (Fish Tail Mountain). Je wandelt verder en passeert het dorp Taglu. Een eindje verder ligt het dorp Chhomrong, .

Je overnacht in een teahouse in Chhomrong.

Je klimt eerst voor ongeveer een uur tot Kimrungdanda. Onderweg geniet je van een prachtig uitzicht op de Annapurna Zuid, Hiunchuli, Fishtail Mountain (Machhapuchhre) en de Ganggapurna. Een steile afdaling brengt ons nadien tot aan de Kimrong rivier.

Na een steile klim van de Kimrong rivier tot Chere Danda, daal je voor een tijdje en dan is het een aangename wandeling naar Bamboo. Je daalt via stenen trappen tot je een brug oversteekt. Vanaf hier is het een zware klim naar Sinuwa. Vervolgens wandelen we door een prachtig bos naar Kuldihar, gevolgd door een korte afdaling naar Bamboo.

Je overnacht in een teahouse in Bamboo.

Je wandelt door een bamboebos, en stijgt langzaam een paar steilere stukken. Soms gaat het pad even naar beneden om een rijriviertje over te steken, maar vandaag klim je vooral. Kijk ook in de kruinen van de bomen: dit is het leefgebied van de kolonies Langur apen!

Na het dorpje Doban (2500m) steek je een rivier over en klim je dan langs de restanten van een oude aardverschuiving. Je passeert een Shiva tempeltje en bereikt dan Himalaya Hotel (2840m).

Een rotsachtig pad door het bos gaat over in een steile kloof door een droog bos tot je de Hinku grot bereikt.

Vanaf hier daalt het pad langzaam af tot aan de rivier over de overblijfselen van een gletjser. Nadien klim je opnieuw tot in Deurali (3140m). Dit is bij uitstek het mooiste deel van je tocht van vandaag! Het zicht op de vallei is adembenemend: de kletterende rivier beneden met de steile rotswanden ernaast.

Je overnacht in een teahouse in Deurali.

Boven Deurali wordt de vallei een stuk minder steil en weidser. Hier voel je ook echt de aanwezigheid van de Himalayas! Het pad loopt verder langs de Oostelijke kant van de vallei en klimt door een bamboe en berkenbos. Nadat je een rivier oversteekt, kom je in het dorpje Bagar.

Je trekt verder omhoog langs stenen weggetjes, die restanten zijn van lawines. Je loopt door een dun berkenbos en daalt nadien af naar een rivier. Je klimt uiteindelijk naar Machhapuchhare Base Camp (3700m).

De Macchapuchhare is een heilige berg in Nepal. Het is niet toegelaten om deze te beklimmen. Het zicht op de Himalayas is adembenemend: je ziet de Annapurna South, Annapurna I, Annapurna III, Hiunchuli, Gangapurna en uiteraard de Machhapuchhare.

Je overnacht in een teahouse in Machhapuchhare Base Camp.

Vandaag vertrek je `s morgens vroeg voor de zonsopgang naar Annapurna Base Camp. Deze aangename tocht brengt je na minder dan 2 uur in het Annapurna Base Camp (4130m). Het is er koud en winderig, maar het uitzicht maakt alles goed en is er overweldigend! Dit is een van de hoogtepunten van je trekking! Naast een uitstekend zicht op de zuidflank van de Annapurna, heb je vanop de morene ook een spectaculair zicht op de gletsjer!

Terug naar beneden is een stuk gemakkelijker wandelen. Je wandelt terug naar Machhapuchhare Base Camp, daalt vervolgens verder af naar Himalayan hotel en gaat uiteindelijk via Doban naar Bamboo.

Je overnacht in een teahouse in Bamboo.

Je daalt vandaag verder af. Dit keer loop je de steile trappen naar beneden. Je wandelt opnieuw door mooie rhodendendronbossen naar Sinuwa. Nadien gaat het pad steeds naar beneden tot je aan de rivier komt. Aan de andere zijde klim je dan weer continue tot je in Chhomrong (2210m) komt.

Vanuit Chhomrong daal je opnieuw, tot je na een klein uurtje in Jhinu Danda arriveert.

Na de tocht van vandaag kun je een heerlijk ontspannend bad nemen in een van de natuurlijke warmwaterbronnen in Jhinu Danda (1780m). Dit is een mooie afsluiter voor de laatste dag in de bergen!

Je overnacht in een teahouse in Jhinu Danda.

Na het ontbijt start je aan het laatste deel van je trekking. Het pad neemt je mee bergafwaarts op de westelijke oever van de Modi Khola. Je steekt de rivier over en volgt het pad verder op en neer tot je aan een nieuwe brug komt (1500m). Onderweg heb je mooi zicht op de vallei van de Modi Khola.

Je wandelt verder tot Syauli Bazaar, waar je trekking eindigt! Hier word je opgewacht door je chauffeur die je terug naar Pokhara brengt!

De rest van de dag kun je vrij invullen in Pokhara.

Overnachting in een standaard hotel in Pokhara.

Vandaag heb je nog een vrije dag door te brengen in en nabij Pokhara. Er is hier heel wat te zien en te beleven!

Aan de noordkant van het Phewa meer, ligt het bergdorpje Sarangkot. Onderweg heb je een indrukwekkend uitzicht op de vallei en de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Ben je vroeg uit de veren, dan kan je een ochtendwandeling maken naar Sarangkot, waar je bij mooi weer een prachtige zonsopgang kan meemaken.

Je kan ook de prachtige Devi Falls, ten zuiden van Pokhara gaan bezichtigen. Het is spectaculair om te zien hoe het water van de rivier in de enorme grot verdwijnt.

Een ander natuurwonder in Pokhara is de Mahendra grot. Deze grote kalkstenen grot staat ook wel bekend als het ‘huis van vleermuizen’.

Ook de oude bazaar van Pokhara is de moeite om te bezichtigen: kleurrijke bedrijvigheid met handelaren van diverse etnische afkomsten. Een labyrint van smalle straatjes, bezaaid met winkels waar producten variërend van eetwaren tot kleding en goud worden aangeboden. Het is een aangename en schaduwrijke plek om rond te wandelen.

Wil je het graag nog wat avontuurlijker, dan kun je hier ook paragliden, mountainbiken, raften of aan canyoning doen!

Je overnacht in een standaard hotel in Pokhara.

Vandaar brengt je privé-chauffeur je terug naar Kathmandu! Je stopt onderweg een aantal keren om de benen kort te strekken. In Malekhu stop je voor de lunch: hier kun je ook de vis uit de rivier proeven!

Na aankomst in Kathmandu heb je nog wat vrije tijd om op souvenierjacht te gaan. In Nepal worden ongelooflijk mooie handgemaakte goederen verkocht in allerlei materialen!

Je overnacht in een standaard hotel in Kathmandu

Day 16 :
Vertrekdag

Het einde van de reis is aangebroken. We hopen dat jullie een fantastische reis hadden en heel wat mooie herinneringen mee huiswaarts nemen. Gaat je vlucht pas later op de dag, dan kun je nog een mooie wandeling maken in Thamel of in het oude stadsdeel!

Minstens 3 uur voor de vertrektijd van jullie vlucht, worden jullie opgepikt aan de receptie van jullie accommodatie voor een transfer naar de luchthaven.

Wat is inbegrepen?

 • Verwelkoming op de luchthaven & transfer per prive-wagen naar je hotel.
 • Meet & greet met Chuda en/of Maaike
 • Briefing met je Engels sprekende trekkingsgids
 • 3 nachten in standaard hotel in Kathmandu, met ontbijt
 • Rit van Kathmandu naar Pokhara per privé-wagen
 • 3 nachten in een standaard hotel in Pokhara, met ontbijt
 • Rit van Pokhara naar Nayapul per privé-wagen
 • 9 nachten in teahouses tijdens de trekking, 9x ontbijt, 9x avondmaal en 10x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • 1 drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting) - draagt max. 18 kg
 • De noodzakelijke trekkingsdocumenten
 • Rit van Syauli Bazar naar Pokhara per privé-wagen
 • Rit van Pokhara naar Kathmandu per privé-wagen
 • Luchthaventransfer voor vertrekvlucht
 • 24/7 ondersteuning ter plaatse

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan kloosters of bezienswaardigheden tijdens je vrije dagen
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 70 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Annapurna Sanctuary trek

Trip info

 • Mid september - december & maart - mei
 • 10
 • Gemiddeld
 • 4130m - Annapurna Base Camp
 • Nayapul / Syauli Bazar
 • Standaard hotels in Kathmandu & Pokhara / teahouses tijdens de trekking
 • Privé-transport
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek