Langtang Vallei trek

9 Days

Minder bekend (en ook iets minder hoog) dan de Annapurna of de Everestregio, vind je de Langtang regio. Je start je Langtang trek naar de Langtang Vallei op zo`n 7 uren rijden vanuit Kathmandu. De prachtige landschappen en authentieke cultuur, samen met hartverwarmende gastvrijheid in gezellige teahouses maken van deze trekking een echte aanrader!

Dit Langtang gebied werd als één van de eerste in Nepal beschermd als natuurpark. Dit zorgde er ook voor dat het behoorlijk ongerept gebleven is, ook al ligt het niet zo ver van Kathmandu.

Zonder dagen te wandelen, bevind je je op deze trekking in de Langtang vallei al snel tussen de hoge toppen van de Himalayas. De Langtang trek begint bij het kleine stadje Syabrubesi. Je trekt door diverse bossen naar de hoge groene weides met yaks rond Kyanjin Gompa (een bekend boeddhistisch klooster). Vanuit deze locatie maak je een wandeling naar de top van de Kyanjin Ri. Je geniet hier van een spectaculair panoramisch 360 graden uitzicht op de Himalayas!  Ook al zijn er hier maar bergtoppen tot zo ’n 7000 meter het gevoel is even overweldigend en het uitzicht adembenemend mooi!  Nadien volg je de route terug naar beneden en rijd je terug naar Kathmandu.

De Langtang vallei werd zwaar getroffen door de aardbeving van 2015. Enkele van de dorpjes werden volledig weggeveegd. Hierdoor zijn er nog steeds minder bezoekers dan voorheen. De plaatselijke bevolking heeft er nochtans alles aan gedaan om zo snel mogelijk terug gasten te kunnen verwelkomen: de paden zijn hersteld en de teahouses operationeel. Toerisme is ook hier hun belangrijkste bron van inkomsten is.

Trekken in deze mooie Langtang vallei steunt de bevolking van Langtang en bezorgt hen opnieuw een waardig inkomen!

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

 • Wandel door prachtige bossen en hoge alpenweiden met grazende yaks
 • Adembenemend zicht op het Langtang gebergte, de vallei en tot in Tibet vanop Kyanjin Ri.
 • Prachtig uitzicht over uitgestrekte open valleien
 • Je helpt met de wederopbouw van deze regio die door de aardbeving in 2015 helemaal verwoest werd

Itinerary

Namaste en hartelijk welkom in Nepal!

Vandaag vertrek je voor een roadtrip naar het beginpunt van je trekking in Syabrubesi.

Je rijdt omhoog over de bergkammen bij het verlaten van de Kathmandu vallei. Je hebt een schitterend uitzicht op het Annapurna gebergte in het westen, maar je ziet ook de Manaslu, de Ganesh Himal en natuurlijk ook de besneeuwde toppen van het Langtanggebergte. Je ziet onderweg mooie taferelen: rivieren, hellingen vol terrasvelden en pittoreske dorpjes.

Voor je in Dunche bent, rijd je door het levendige stadje Trisuli. Je rijdt verder door naar Syabrubesi waar je vandaag overnacht.

Je overnacht in een teahouse in Syabrubesi.

Na het ontbijt in Syabrubesi begint je trektocht over de Bhote Kosi-rivier, die vanuit het nabijgelegen Tibet door de Himalayas naar beneden stroomt.

Je volgt eerst de geplaveide hoofdstraat. Na het oversteken van een hangbrug over de Langtang rivier wandel je door subtropische bossen en nadien klim je op het pad door eiken- en rododendronbossen. Kijk zeker goed uit in de bomen naar langurapen in de bomen, evenals bijzondere wilde dieren zoals marters en wilde zwijnen. Als je geluk hebt, vang je misschien een glimp op van de zeldzame rode panda.

Het pad naar het Lama Hotel is eerst steil, maar gaat dan langzamer omhoog totdat je in het Lama Hotel komt.

Je overnacht in een teahouse in Lama Hotel.

Vandaag start je dag met een klim door een bos: het lijkt soms een semi-jungle met varens en orchideëen die op de bomen groeien. Af en toe piekt de Langtang Lirung tussen de bomen! Bij Ghora Tabela verlaat je het bos en kun je aan beide kanten van de vallei genieten van prachtige besneeuwde bergentoppen.

Je klimt zachtjes verder omhoog en de vallei wordt breder. Je passeert enkele tijdelijke nederzettingen: hier logeren de herders die hun kuddes in de zomer laten grazen op de groene alpiene weides. Grote kans dat je hier yaks ziet!

Tenslotte wandel je verder door naar de Langtang vallei, waar het dorp Langtang ligt. Hier wonen zowel Tamangs alsook Tibetanen.

Het oude dorp Langtang werd volledig van de kaart geveegd door de aardbeving van 2015. Inmiddels werd het dorp 100 meter boven de ruïnes van het oude heropgebouwd. Deze nieuwe locatie is veiliger dan de oude. Het ligt nog steeds dicht bij kliffen, maar verticale kliffen zijn minder gevoelige voor lawines.

Je overnacht in een van de nieuw gebouwde teahouses en helpt de lokale bevolking op deze manier hun investeringen van de laatste jaren terug te verdienen.

Na een half uurtje wandelen, bereik je eerst het dorpje Mundu. Van daaruit klim je geleidelijk aan omhoog door groene yakweiden. Opmerkelijk hoe uitgestrekt het zicht hier is in de vallei, en dat midden de bergen!

Nadat je verschillende kleine stroompjes en morenen overgestoken hebt, kom je aan in Kyanjin. In deze nederzetting is er niet alleen een klein Tibetaans klooster, maar vind je ook een kaasfabriek! Geen betere plek om te eten en te drinken!

's Middags heb je tijd om heerlijk te relaxen: neem een kijkje in het dorp of verken de buurt. Als je nog energie genoeg hebt, wandel dan naar Langshisha Kharka en geniet daar van een adembenemende uitzicht.

Je overnacht in een teahouse in Kyanjin Gompa.

Vandaag is een rustdag, dus heb je tijd om te rusten en te ontspannen. Als je het gisteren rustig aan deed, kun je vandaag een bezoek brengen aan het klooster of de kaasfabriek. Ben je helemaal fit, dan kun je op de morene wandelen om te genieten van het schitterende zicht op de ijswanden en gletsjers van de Langtang Lirung.

Wil je vandaag ook echt wandelen, ga dan naar Kyanjin Ri (4773m), direct achter het dorp. Vanuit dit punt heb je een 360-graden panoramisch uitzicht op het prachtige Langtang gebergte met haar besneeuwde toppen. Je vertrekt best vroeg voor je wandeling naar Kyanjin Ri: de zichten zijn het 's morgens het helderste.

Nog een meer inspannend alternatief is klimmen naar Tsergo Ri (4884m). Van hieruit heb je een spectaculair zicht hebt op de Langtang Lirung, het Langtang gebergte, Kinshung, Yansa Tsenji en de voet van de grote Lirung Gletsjer. Na de lunch maak je dan eventueel nog een wandeling in de Kyanjin vallei.

Je overnacht in een teahouse in Kyanjin Gompa.

Na het ontbijt start je met wandelen. Je volgt het pad die je voordien afgelegd hebt: door het dal volg je eerst de Langtang Khola rivier tot in Mundu, Langtang en vervolgens Ghora Tabela.

Je gaat sneller vooruit dan bij het klimmen en ook al is het pad gelijk, de uitzichten zijn toch anders. Neem vandaag de tijd om te genieten van weelderige groene bossen en van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Langtang.

Je luncht onderweg en volgt het pad verder bergafwaarts tot je opnieuw bij Lama Hotel komt. Dit beschermd gebied is een van de meest ongerepte valleien in Nepal.

Je overnacht in een teahouse in Lama Hotel.

Na het ontbijt wandel je door een bamboe & rododendron bos. Als je geluk hebt kun je in deze bossen wilde zwijnen, apen en andere wilde dieren zien. Je hoort en ziet er ook een hele variëteit aan vogels.

Je geniet onderweg ook van een prachtig zicht op de Ganesh Himal en andere bergen. Na een gemakkelijke afdaling langs de oever van de rivier, stijg je nog een steil stuk tot aan het dorp Thulo Syabru.

Je overnacht in een teahouse in Thulo Syabru.

Vandaag is je laatste wandeldag, waarbij je naar het eindpunt in Dhunche wandelt.

Je wandelt van het dorp Syabru langs dorpen, door velden en over een heuvelrug, waarbij je langzaam daalt. Vanuit het dorp Brabel heb je een prachtig zicht op de Ganesh Himal.

Je wandelt verder en er is een steile daling langs een stroom en de berghelling, vertrekkende van het dorp Braccaka. Op het eind van de daling steek je een hangbrug over.

De trekking eindigt door omhoog te klimmen in het bos, weg van de Trisuli rivier. Wist je dat het water uit deze rivier uit het heilige meer van Gosainkund komt? Je klimt tot je in Dhunche aankomt.

Overnachting in een teahouse in Dhunche.

Je reis loopt ten einde! Na een gezellige afscheidsavond in de lodge met je drager en gids, vertrek je vandaag terug richting Kathmandu. Deze avontuurlijke rit duurt ongeveer 7 uren.

Afhankelijk van je aankomsttijd in Kathmandu, heb je mogelijks vrije tijd om op stap te gaan.

Wil je de drukte van Kathmandu graag vermijden, breng dan bvb. een bezoekje aan Swayambunath, de apentempel. Dit boeddhistisch complex is gelegen op een heuvel aan de rand van de stad. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op Kathmandu.

Aan de achterzijde van dit domein ligt het Amideva Buddha Park, waar er 3 mooie grote vergulde Boeddha beelden staan.

Wat is inbegrepen?

 • Trekkingsbriefing met je gids
 • Transport van Kathmandu naar Syabrubesi per privé-jeep
 • 8 nachten in teahouses tijdens de trekking, inclusief 8x ontbijt, 8x lunch en 8x avondmaal (excl. drank)
 • Lokale Engelstalige gids tijdens de trekking (zijn loon, verzekering, maaltijden, transport en accommodatie)
 • Drager voor je hoofdbagage (loon, verzekering, maaltijden, transport en accommodatie) - 1 drager per 2 personen - max. 18 kg.
 • Trekkingsdocumenten
 • Transport van Dhunche naar Kathmandu - per privé-jeep
 • Lokale belastingen
 • 24/7 ondersteuning ter plaatse

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan kloosters of bezienswaardigheden tijdens je vrije dagen
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 60 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Langtang Vallei trek
 • Mid september - december & mid februari - mei
 • 9
 • Kyanjin Ri - 4773m
 • Syabrubesi / Syabrubesi
 • Gemakkelijk tot gemiddeld
 • Teahouses tijdens de trekking
 • Privé-transport
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek