Nepal Inside Out is een familiaal gerunde Nepalese reisorganisatie. De oprichters van Nepal Inside Out zijn Maaike (Belgische) en Chuda (Nepalees). Zij wonen samen met de twee zonen van Chuda, Puskar en Anup en hun dochtertje Muna in Kathmandu en runnen van hieruit ook hun reisorganisatie in Nepal.


Chuda Mainali
Co-founder / Managing Director

Namaste!

Ik ben Chuda, geboren en getogen in de bergen van het prachtige Nepal. Ik ben afkomstig uit Thulo Parsel, een dorp in de bergen van het

Kavre district. Ik mocht maar tot mijn 16 jaar naar school en ben daarna al vroeg gestart in het toerisme. Eerst ging ik als drager mee in de bergen, nadien als assistent kok. Ik leerde graag bij en klom al gauw op tot assistent trekkingsgids en nadien tot trekkingsgids. In de bergen voel ik me thuis.

Met het oprichten van onze reisorganisatie is mijn grote droom uitgekomen: een eigen reisorganisatie, waarbij ik familie en vrienden van werk kan voorzien en waarmee ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van verschillende gemeenschappen. Ik organiseer en regel graag trekkingen en reizen en zorg dat alles op wieltjes loopt. Buiten het seizoen ga ik ook soms zelf nog eens mee als gids, en heel graag met families.


Maaike Mainali – Knockaert
Co-founder / Manager

Namaste!

Ik ben Maaike, Belgische en woon al enkele jaren in Nepal. Na mijn universitaire studies werkte ik in verschillende dienstensectoren, waaronder ook als reisleidster in Malta en Bulgarije. Toch vond ik precies mijn draai maar niet en inmiddels zat ik ook in een moeilijke privé-situatie.

Tijdens een stevige burn out kreeg ik de kans om op reis te gaan, een ideale manier om ergens in de natuur te herbronnen en uit te zoeken wat ik nu echt wou. Ijsland stond op nummer 1 (en staat nog altijd op mijn bucketlist), maar als bij toeval botste ik op een kleine groepsreis in Nepal. Ik wist amper waar Nepal lag, maar het trok me aan: het land van de besneeuwde en mysterieuze Himalayas. Nu weet ik dat er veel meer te zien en te beleven valt dan de Himalayas.

Tijdens deze reis werd ik verliefd op het land, en op mijn man Chuda. Na een tweede reis naar Nepal, waar ik rondtrok in het prachtige Upper Mustang, besloot ik naar Nepal te verhuizen. En daar heb ik – ondanks de vele uitdagingen – nog geen minuut spijt van gehad. Het land is ongelooflijk divers: een boeiende mix van verschillende volkeren en religies, prachtige natuur en natuurlijk eeuwenoude tempelcomplexen. Ik doe niet liever dan nieuwe plekjes ontdekken en deze te verwerken in de maatwerkreizen die we creëeren.