Positieve impact door duurzaam toerisme

Wat?

Wij zijn ervan overtuigd dat toerisme een belangrijke rol speelt in de creatie van betere plaatsen om te leven en om te bezoeken.  Voor ons, als lokaal Nepalees reisagentschap, betekent dit dat wij ernaar streven om een zo positief mogelijke impact te creëren met onze reizen aangezien wij bewust reizen erg belangrijk vinden. Dat blijkt uit ons respect voor de natuur. Verder doen wij zoveel als mogelijk inkomen en werkgelegenheid genereren voor de lokale bevolking.

Waarom?

Nepal is een van de armste landen op onze planeet. Het hangt in sterke mate af van inkomsten uit  toerisme. Jammer genoeg komen deze inkomsten niet altijd terecht bij de lokale bevolking.  Door je reis te boeken bij Nepal Inside Out, mag je erop vertrouwen dat je een positieve impact hebt op Nepal. Bovendien zorgen wij dat de inkomsten in Nepal terechtkomen.

Hoe?

Wij engageren ons voor een aantal initiatieven. Daarbuiten werken wij samen met een aantal lokale sociale ondernemingen en NGO`s. Ten slotte spreiden we ook het toerisme uit naar minder bereisde regio’s. Dankzij de samenwerking met kleinschalige, familiaal gerunde accommodaties is dit mogelijk.