Eerlijke en verantwoorde reizen

Bij Nepal Inside Out streven we naar het aanbieden van duurzame Nepal reizen. Hierin is er respect voor de lokale bevolking, de cultuur en de natuur. Met behulp van de positieve sociale impact van onze reizen, profiteert ook de lokale bevolking.

Onze gasten verblijven in Nepaleese home stays, kleine guesthouses of kleinschalige hotels. Kortom, geen internationale ketens. Daardoor hebben zij verschillende opties om intens contact te hebben met de lokale bevolking.

Wij integreren minder bereisde locaties en trekkingspaden in onze reizen. Daarmee willen we het toerisme meer over Nepal verspreiden. Als gevolg, krijgen ook Nepalezen in minder toeristische regio’s en meer afgelegen gemeenschappen ook een inkomen uit toerisme.

Hoe maken we onze reizen duurzaam?

We integreren duurzaamheid in het ontwerp van onze trekkings en rondreizen. Daarnaast promoten we duurzaamheid op onze websites en op sociale media.  Verder werken we enkel samen met Westerse partners die dezelfde waarden hebben. Zij promoten dus net als ons duurzaamheid, wat zij ook implementeren in hun onderneming.

​Verder moedigen we onze lokale zakenpartners (hotels, aanbieders van transport en excursies,…) actief aan om hun diensten op een duurzame manier te verbeteren.

Bovendien trainen we onze medewerkers om de reizen op een duurzame manier te laten verlopen. Daarnaast zorgen wij dat ze ook onze gasten hierin betrekken. We moedigen hen aan om deel te nemen aan opleidingen over dit thema. Deze opleidingen worden georganiseerd door plaatselijke NGO`s. Duurzaamheid vormt een essentieel onderdeel van deze interne training van twee maal per jaar voor al onze medewerkers en freelancers.

​We creëren bewustwording omtrent duurzaamheidsthema`s bij onze gasten. Dit gebeurt tijdens de opmaak van hun reis en met een korte briefing op locatie aan het begin van hun reis. Ook vind je informatie over duurzaam reizen op onze website en onze social media kanalen. Op onze website vind je bij de verschillende tours icoontjes met informatie die aantoont waarom een bepaalde tour duurzaam is.

​Kortom, met ons beleid streven wij ernaar om alle negatieve effecten op de natuurlijke, culturele en sociale omgeving in Nepal te minimaliseren.

Internationaal erkende certificering: Travelife certified sinds 2018

Om onze intentie kracht bij te zetten, hebben wij ons verbonden met Travelife. Dit is een toonaangevend initiatief op het gebied van opleiding, beheer en certificering voor toeristische bedrijven die zich inzetten voor het bereiken van duurzaamheid.

We werden Travelife Partner in 2017 en behaalden ons eerste Travelife Certified certificaat na een externe audit in februari 2018. In het voorjaar van 2020 (Februari) krijgen we opnieuw een externe audit in ons bedrijf.

Onze policies en richtlijnen

Om dit vlot in onze dagelijkse werking te kunnen omzetten, hebben wij een aantal richtlijnen en policies uitgewerkt:

  • Sustainability Policy

In deze policy vind je naast onze missie, ook alle richtlijnen die wij volgen tijdens de organisatie van je reis en hoe wij dit implementeren in ons bedrijf.

  • Tweejaarlijks rapport via Travelife

Duurzaamheid is een evoluerend proces. Wij werken continue aan de verbetering van onderdelen van ons bedrijf en van onze reizen. Wij rapporteren tweejaarlijks aan Travelife hierover.

  • Guide & Porter Policy

Onze gidsen en dragers zijn voor ons enorm belangrijk. In Nepal worden zij niet altijd correct betaald en behandeld. Wij hebben voor hen een policy gemaakt, zodat zij behandeld worden zoals het hoort!

  • Health & Safety Policy

Niet alleen in ons kantoor, maar ook tijdens onze reizen is veiligheid en gezondheid zeer belangrijk. De richtlijnen die wij hieromtrent volgen, hebben we vastgelegd in deze policy.

  • Child protection in tourism Policy

Wij zijn lid van The Code.org, die zich inzet tegen misbruik van kinderen in het toerisme. We volgen richtlijnen en informeren en trainen ook ons personeel en onze suppliers hierover.


Parse error: syntax error, unexpected '<', expecting end of file in /home/nepalinsideout/domains/nepal-reizen.be/public_html/wp-content/themes/travel-agency-pro/footer.php on line 35
internal_server_error<![CDATA[WordPress &rsaquo; fout]]> 500