Eerlijke en verantwoorde reizen

Bij Nepal Inside Out streven we naar het aanbieden van duurzame Nepal reizen. Hierin is er respect voor de lokale bevolking, de cultuur en de natuur. Met behulp van de positieve sociale impact van onze reizen, profiteert ook de lokale bevolking.

Onze gasten verblijven in Nepaleese home stays, kleine guesthouses of kleinschalige hotels. Kortom, geen internationale ketens. Daardoor hebben zij verschillende opties om intens contact te hebben met de lokale bevolking.

Wij integreren minder bereisde locaties en trekkingspaden in onze reizen. Daarmee willen we het toerisme meer over Nepal verspreiden. Als gevolg, krijgen ook Nepalezen in minder toeristische regio’s en meer afgelegen gemeenschappen ook een inkomen uit toerisme.

Hoe maken we onze reizen duurzaam?

We integreren duurzaamheid in het ontwerp van onze trekkings en rondreizen. Daarnaast promoten we duurzaamheid op onze websites en op sociale media.  Verder werken we enkel samen met Westerse partners die dezelfde waarden hebben. Zij promoten dus net als ons duurzaamheid, wat zij ook implementeren in hun onderneming.

​Verder moedigen we onze lokale zakenpartners (hotels, aanbieders van transport en excursies,…) actief aan om hun diensten op een duurzame manier te verbeteren.

Bovendien trainen we onze medewerkers om de reizen op een duurzame manier te laten verlopen. Daarnaast zorgen wij dat ze ook onze gasten hierin betrekken. We moedigen hen aan om deel te nemen aan opleidingen over dit thema. Deze opleidingen worden georganiseerd door plaatselijke NGO`s. Duurzaamheid vormt een essentieel onderdeel van deze interne training van twee maal per jaar voor al onze medewerkers en freelancers.

​We creëren bewustwording omtrent duurzaamheidsthema`s bij onze gasten. Dit gebeurt tijdens de opmaak van hun reis en met een korte briefing op locatie aan het begin van hun reis. Ook vind je informatie over duurzaam reizen op onze website en onze social media kanalen. Op onze website vind je bij de verschillende tours icoontjes met informatie die aantoont waarom een bepaalde tour duurzaam is.

​Kortom, met ons beleid streven wij ernaar om alle negatieve effecten op de natuurlijke, culturele en sociale omgeving in Nepal te minimaliseren.

Internationaal erkende certificering: Travelife certified sinds 2018

Om onze intentie kracht bij te zetten, hebben wij ons verbonden met Travelife. Dit is een toonaangevend initiatief op het gebied van opleiding, beheer en certificering voor toeristische bedrijven die zich inzetten voor het bereiken van duurzaamheid.

Travelife is een certificeringsprogramma in drie fasen voor touroperators en reisagenten: (1) Travelife Engaged; (2) Travelife Partner en (3) Travelife Certified. Wij bevinden ons in fase 3 – Travelife Certified.

We werden Travelife Partner in 2017 en behaalden ons eerste Travelife Certified certificaat na een externe audit in februari 2018. In november 2022 kregen we een derde externe audit van ons agentschap en behaalden we opnieuw het Travelife Certified certificaat!

De Travelife Certified award is een erkenning van onze uitmuntendheid op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. We voldoen aan meer dan 200 criteria met betrekking tot duurzaamheidsmanagement, kantooractiviteiten, samenwerking met leveranciers en communicatie met klanten. Travelife is als certificeringsinstantie formeel erkend door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC), het hoogste wereldwijde orgaan voor duurzaamheid in toerisme, ondersteund door de Verenigde Naties.

Nepalese Travelife Certified Company

Winnaar van de WTM World Responsible Tourism Awards 2020 : Geprezen.

Op 3 november 2020 werden we geprezen voor de categorie Fund Raising bij de WTM! Deze prijs erkent onze inspanning om tijdens de Covid-19 crisis twee gemeenschappen in Bulde en Thulo Parsel te helpen, financieel bij te dragen aan de voedselbedeling voor dagloners in de wijk waar ons kantoor ligt en om onze gidsen en dragers te ondersteunen. Dit hebben we vooral gedaan met het geld dat ingezameld werd via onze Go Fund Me actie die we in april 2020 hebben opgezet. We verzamelden inmiddels 5445 euro en onze actie loopt nog steeds!

We zijn er erg trots op dat de jury heeft erkend dat zelfs kleinere bedrijven zoals het onze kunnen bijdragen aan beter toerisme en een verschil kunnen maken!

2020 winner of the wtm world responsible tourism awards

Onze policies en richtlijnen

Om dit vlot in onze dagelijkse werking te kunnen omzetten, hebben wij een aantal richtlijnen en policies uitgewerkt:

  • Sustainability Policy

In deze policy vind je naast onze missie, ook alle richtlijnen die wij volgen tijdens de organisatie van je reis en hoe wij dit implementeren in ons bedrijf.

  • Tweejaarlijks rapport via Travelife

Duurzaamheid is een evoluerend proces. Wij werken continue aan de verbetering van onderdelen van ons bedrijf en van onze reizen. Wij rapporteren tweejaarlijks aan Travelife hierover.

  • Guide & Porter Policy

Onze gidsen en dragers zijn voor ons enorm belangrijk. In Nepal worden zij niet altijd correct betaald en behandeld. Wij hebben voor hen een policy gemaakt, zodat zij behandeld worden zoals het hoort!

Niet alleen in ons kantoor, maar ook tijdens onze reizen is veiligheid en gezondheid zeer belangrijk. De richtlijnen die wij hieromtrent volgen, hebben we vastgelegd in deze policy. Sinds Covid-19 hebben we herwerkte richtlijnen, zodat de reizen zo veilig als mogelijk kunnen plaats vinden!

  • Child protection in tourism Policy

Wij zijn lid van The Code Against Child Abuse, die zich inzet tegen misbruik van kinderen in het toerisme. We volgen richtlijnen en informeren en trainen ook ons personeel en onze leveranciers hierover.

Wil je graag meer uitleg of informatie over hoe we duurzaamheid aanpakken, neem dan zeker contact met ons op! Je kan hiervoor terecht op maaike@nepalinsideout.com.