Nieuwe Go Fund Me fundraiser: help mensen in Nepal in de strijd tegen Covid-19!

Met de huidige tweede golf van Covid-19 (mei 2021) in Nepal, is er een enorm tekort aan medische benodigdheden, in de openbare ziekenhuizen.

Omdat we niet gewoon kunnen toekijken en niets doen, zijn we een nieuwe inzamelingsactie gestart! Met de eerste donaties brachten we op 21 mei reeds medisch materiaal naar twee dorpen in het Temal district.

Wil je helpen? Zo help je mee om de spreiding van Covid-19 in de dorpen tegen te houden!

Je kan meer informatie vinden over onze recente Go Fund Me actie via deze link: https://gofund.me/7f6be698


Afgesloten actie in 2020.

Deze actie hebben we inmiddels afgesloten! We hebben in totaal 5545 euro opgehaald!

Vorige week hebben we de laatste vakantiebonus aan onze medewerkers gegeven. Dit duurde iets langer omdat ze nog steeds van het dorp naar Kathmandu moesten komen om het op te halen. Hiermee hebben we besloten om onze Go Fund Me actie af te ronden.

We hebben in totaal 345 grote zakken rijst uitgedeeld. Chuda bracht de rijst in 3 verschillende rondes naar de dorpen Bulde en Thulo Parsel, waar de meeste van onze gidsen en dragers vandaan komen. In de dorpen hielpen de gidsen met het uitdelen van de rijst aan de verschillende families. Ze zorgden ervoor dat minder mobiele mensen niet werden vergeten. In totaal hebben 198 families een of twee keer geholpen en konden ze een maand van deze rijst eten.

Met de laatste donaties hebben we onze vaste freelancers een extra bonus gegeven. Het is sinds maart dat ze niets konden verdienen. Zo konden ze tijdens de Nepalese festivalperiode van Tihar en Dashain iets leuks doen met hun families en konden ze hun kinderen iets nieuws geven.

Iedereen is ontzettend dankbaar voor alle steun die ze hebben gekregen en de gulle giften! Ze willen jullie allemaal persoonlijk bedanken. Dus namens hen, dherai dherai danyabad, heel erg bedankt!

We hopen dat we binnenkort kunnen terugkeren naar wat we het liefste doen: het verwelkomen van mensen in ons mooie land Nepal en het creëren van werkgelegenheid voor onze gidsen, dragers en chauffeurs.

—–

Help jij mee?

Met donatie van 35 euro kunnen wij een voedselpakket bezorgen aan een gezin voor min. 3 weken.

Nepal Inside Out is een Go Fund Me inzamelingscampagne gestart voor de lokale bevolking van Nepal. Go Fund Me is een vertrouwd online platform bedoeld voor inzamelingsacties.

Bezoek deze link naar onze Go Fund Me pagina om te doneren en/of onze actie te delen.

Wij streven naar een bedrag van €5000,- om in totaal 200 Nepalese gezinnen te voorzien van een basisvoedselpakket.

Namens ons en de Nepalese bevolking danken wij u!

De huidige situatie in Nepal

Sinds 24 Maart is ook het prachtige land Nepal in een volledige lockdown door Covid-19. Dit zal tot minstens 27 april duren maar er wordt verwacht dat dit verder verlengd zal worden.

Voor de lockdown, waren er bijna geen Covid-19 gevallen in Nepal maar omdat er overal meer Covid-19 gevallen bijkwamen en de regering van Nepal de gevallen in Nepal wou beperken, hebben ze besloten om net als buurland India een lockdown in te voeren. Ondertussen zijn er 31 gevallen (op 20/04), die binnen kwamen via India, via toeristen of via Nepalezen die in het buitenland werkten.

Het ontbreken van goede gezondheidszorg

In Nederland, België en vele andere landen is er de luxe om in dit soort buitengewone situaties terug te vallen op een sociaal zekerheidssysteem. In Nepal is de gezondheidszorg ronduit zwak en is deze luxe er daarom niet voor de arme lokale bevolking. Om deze reden zou een uitbraak van het Corona virus in Nepal een humanitaire ramp zijn.

Een laag tot geen inkomen

Veel Nepalezen zijn voor hun inkomen afhankelijk van de toerisme industrie. Door de lockdown kampen daardoor gigantisch veel mensen in de Nepalese dorpen met een laag tot geen inkomen. Hierdoor is er vaak geen geld voor voldoende eten aangezien de overheid ook geen financiële steun biedt. Met het wegvallen van de twee toeristische seizoenen, herfst (oktober-november) en lente (maart-mei), is er op korte termijn ook geen directe oplossing voor dit probleem.

Hoge voedselprijzen en geen basis ingrediënten

De prijzen van het voedsel zijn bovendien drastisch omhoog geschoten. Dit komt grotendeels doordat buurland India ook haar grenzen heeft gesloten. Nu zult u denken, wat heeft India hier mee te maken? Dit zit zo; de basis ingrediënten voor de twee dagelijkse maaltijden van de Nepalezen genaamd Dal Bhat, worden voor een groot deel geteeld en ingevoerd uit India. Denk hierbij aan rijst, linzen, olie, etc. Transport van deze goederen is bijna niet meer mogelijk en daardoor zijn er op verschillende locaties door Nepal voedseltekorten. Deze schaarsheid aan basis ingrediënten heeft de prijzen doen stijgen.

Daarbuiten is er door de huidige situatie weinig tot geen transport tussen de steden en dorpen. Dit heeft ertoe geleid dat in de dorpen de basis ingrediënten bijna uitverkocht zijn. Gelukkig zijn er nog wel lokaal geteelde groenten en fruit maar dit is niet voldoende.

Ons doel

Ons doel is om op korte termijn voedselpakketten vanuit Kathmandu naar de dorpen Thulo Parsel en Bulde te brengen. Deze voedselpakketten bestaan elk uit 30 kg rijst, 3 kg linzen, olie, zout, currypoeder en 2 stukken zeep. Dit is voldoende voor ca. 3 weken gebaseerd op een huishouden van 2 tot 3 personen. De voedselpakketten zullen uitgedeeld worden aan 200 huishoudens die dit hard nodig hebben!

Waarom wij deze voedselpakketten naar deze specifieke dorpen brengen, hoe wij dit gaan realiseren en waarom wij uw hulp nodig hebben is hieronder uitgelegd. Leest u dus vooral verder.

Waarom deze dorpen en onze focus

Chuda, de oprichter van Nepal Inside Out en al onze trekkingsgidsen en dragers komen uit deze dorpen. Hun families wonen hier nog steeds en daarom vinden wij het ook logisch om zeker eerst onze aandacht op deze dorpen te richten.

Onze focus gaat hierbij uit naar ouderen en gezinnen met kinderen zonder inkomsten.


Hoe wij dit gaan realiseren

De voorbereidingen

Chuda zal de goederen aankopen bij een groothandel in Kathmandu en het transport regelen, maar er komt meer bij kijken. Er moeten namelijk ook de nodige documenten aangevraagd worden bij verschillende instanties om de goederen legaal te vervoeren vanuit Katmandu naar de dorpen. Chuda zal hier ook voor zorgen.

Onze gidsen zijn een inventarisatie aan het maken van de families die in aanmerking komen voor deze goederen.

Het vervoeren en uitdelen van de voedselpakketten

Zodra alles geregeld is kan het pas echt beginnen! Zodra de goederen aankomen in het dorp, pikken de gidsen het op. Zij zullen hier pakketten van maken en dit verdelen aan de hand van de van te voren opgemaakte lijst.


Waarom deze actie?

De gastvrijheid van de Nepalezen

Iedereen die ooit al eens in Nepal geweest is, heeft vast de gastvrijheid van de Nepalese bevolking ervaren. Hun deur staat altijd voor je open en ook al hebben ze weinig, je mag altijd bij ze aan tafel schuiven. Alles wordt er met je gedeeld en daarom is het tijd om iets terug te doen voor deze vriendelijke bevolking!

Geen steun van de overheid

Waar we in het Westen kunnen terugvallen op een sociaal zorgsysteem en financiële steun van de overheid, is dit in Nepal niet het geval. Wij hoeven ons in dit soort situaties geen zorgen te maken over onze basisbehoeftes maar de arme Nepalese bevolking wél! Daarom hebben zij uw hulp nodig!

Het past bij ons duurzame beleid

Nepal Inside Out is een duurzame reisorganisatie die de lokale bevolking ook zoveel mogelijk wilt laten profiteren van de toerisme industrie. Dit houdt in dat wij teruggeven aan de gemeenschappen waar onze personeelsleden vandaan komen of waar wij onze bezoekers mee naartoe nemen.

Daarom is het voor ons logisch om in deze moeilijke tijden van het Covid-19 in actie te komen!

Wij hebben uw hulp nodig!

Namens iedereen van Nepal Inside Out willen wij u bedanken voor uw interesse en voor de tijd te nemen deze informatie te lezen! Wij vragen u ons te helpen met een kleine donatie. Ook stellen wij het zeer op prijs als u onze berichten op social media over dit onderwerp zou kunnen delen zodat wij zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken met onze actie.

Klik hier voor ons Facebook bericht.

Klik hier voor ons Instagram bericht.

Met al een kleine donatie van 35 euro voorziet u een gezin van 2-3 personen van eten voor 3 volle weken!

Bezoek onze Go Fund Me pagina waarvan de link bovenaan onze pagina staat of gebruik het volgende rekeningnummer voor een directe transactie: BE79 9670 4787 6233 op naam van Nepal Inside Out – met vermelding Go Fund Me – voedselpakketten.

Help ons de lokale bevolking van Nepal te voorzien van basisproducten. Wij danken je alvast namens de gezinnen.

Dherai dherai danyabaad! (Hartelijk bedankt!)