Reizen Nepal

Familiereizen Nepal

Familiereizen Nepal

Een familiereis in Nepal is een garantie voor onvergetelijke herinneringen voor je kinderen en tieners. Het lijkt niet meteen de meest voor de hand liggende bestemming, maar het is een echte aanrader!

Nepal is een zeer geschikte bestemming voor actieve gezinnen die graag in contact komen met de lokale bevolking.

We hebben heel wat ervaring met familiereizen in Nepal, zowel als met multigeneratiereizen. Omdat we zelf 3 kinderen hebben en Maaike veel ervaring in het jeugdwerk, weten we heel goed wat kinderen en tieners willen én wat net niet!

Kijk hieronder voor inspiratie al vast even naar enkele reizen die we speciaal voor families samen stelden.

Wil je graag een reis op maat voor jouw gezin, neem dan zeker contact met ons op.  We maken heel graag een reis die volledig afgestemd is op de leeftijden van je kinderen en op jullie interesses!

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Reizen Nepal
Tharu homestay in Chitwan

Inleefreizen: het andere Nepal

Inleefreizen: het andere Nepal

Wil je het andere Nepal ontdekken en reizen als een gast en niet als een toerist?

Bij onze inleefreizen dompel je je onder in de Nepalese cultuur en de dagelijks realiteit van de Nepalezen. Hierbij ligt de focus op contact met de lokale bevolking. We hebben twee soorten reizen waarbij je je onderdompelt in Nepal.

Bij de eerste leer je het andere Nepal kennen door locals te ontmoeten van verschillende sociale groepen en met hen te praten over hun werk- en leefomstandigheden. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag. Echt ervaren doe je namelijk maar door het ook te doen. Je krijgt de kans om even mee te helpen in het huishouden, op het veld, bij het handwerk of op school. Op die manier ervaar je dus hoe het leven bij je gastfamilies is.

Daarnaast hebben we onze pioniersreizen: je gaat op pad met een local en samen verkennen jullie een minder bereisd deel van het land, op de Nepalese manier. Deze unieke manier van reizen is uitdagend en ongewoon. Je gaat op een veilig avontuur en weet niet op voorhand wat er allemaal op je pad komt. Je reis is flexibel en het kan dat het traject iets anders is dan het reisvoorstel.  Enkel geschikt voor reizigers die open staan voor dagdagelijkse ontmoetingen met locals, voldoende tijd hebben, geen luxe nodig hebben en zich kunnen overleveren aan het Nepalese ritme.

Heb je interesse in deze manier van reizen? Neem dan zeker contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Reizen Nepal
Rondreis Nepal

Nepal rondreizen

Nepal rondreizen

Rondreizen in Nepal, is dat wel de moeite waard? Als je Nepal hoort, denk je vaak meteen aan de Himalayas en aan de Mount Everest. Toch is er heel wat meer te zien in Nepal waardoor het land ook uiterst geschikt voor een onvergetelijke rondreis. Ook als je niet té veel wil wandelen!

Bij een rondreis doorkruis je Nepal met een wagen met privé-chauffeur en heb je dus de vrijheid om onderweg ook wat meer halt te houden. Als je wil, gaat er een lokale gids met je mee. Onderweg rijd je door prachtige landschappen en kleine dorpjes, een leuke manier om ook kennis te maken met het dagelijkse Nepalese leven.

Naast de bekende hoogtepunten, nemen we je ook mee naar de minder gekende plekjes, waar je rustig geniet van de kleurrijke en boeiende cultuur.

Ook qua natuur doet Nepal niet onder voor vele andere Aziatische landen: in het Zuiden kun je een echte safari doen op zoek naar wilde dieren. In de heuvels in het midden van het land en in de valleien kun je mooie dagwandelingen maken. En natuurlijk zijn er ook de schitterende panoramische zichten op de Himalayas!

Voeg daar nog de immens gastvrije en vriendelijke bevolking aan toe, en een rondreis naar Nepal overstemt al je verwachtingen!

Rondreizen in Nepal kan je ook heel gemakkelijk combineren met een lichte trekking in de Kathmandu vallei of in de Himalayas!

Neem een kijkje in ondervermelde rondreizen voor inspiratie!

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reizen. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Reizen Nepal

Trekking Nepal: wandelreizen

Trekking Nepal: wandelreizen

Onze trekkingen zijn voor iedereen die van bergen houdt en een basis fysieke conditie heeft. Daarom is een meerdaagse trektocht in de Nepalese Himalaya een grote aanrader. Ook een trekking door de Kathmandu Vallei is bijzonder mooi! Daarbuiten heeft Nepal enkele van de prachtigste berglandschappen die je ooit zal zien. Bovendien hebben deze enkele van de hoogste toppen in de wereld.

Wandel door authentieke bergdorpjes en maak kennis met de lokale bevolking. Sta versteld van de eeuwenoude tradities en geniet van de prachtige natuur. Deze unieke combinatie is wat een trekking in Nepal zo onvergetelijk maakt.

Er zijn eindeloze mogelijkheden om te genieten van de Himalaya. Hieronder vind je een aantal minder bekende alternatieven voor de drukkere trekkingsroutes.