Panchase trek

6 Days

Deze korte trektocht is een ideale manier om het gebied rond Pokhara te verkennen. Bovendien is het een perfecte trektocht voor als je weinig tijd hebt of nog nooit een trekking gedaan hebt. Tijdens de Panchase trek maak je kennis met het dorpsleven in de bergen terwijl je geniet van een geweldig uitzicht op de omliggende bergen. Het is een weinig belopen trekking, dus je komt bijna geen andere trekkers tegen!

Na een rustige boottocht over het Phewa meer start je met een korte klim door de bossen tot aan de World Peace Pagoda. Deze Japanse pagoda maakt deel uit van een reeks van 80 pagoda’s die overal ter wereld gebouwd werden. Het is een Boeddhistische stoepa ter inspiratie voor wereldvrede. Je wordt er beloond met een prachtig uitzicht over de Annapurnas, Machhapuchare (Fishtail), Dhaulagiri en Manaslu. Deze bergen vormen de achtergrond van je trektocht terwijl je door de bossen en langs een aantal dorpjes wandelt waar je kennis maakt met het dagelijks leven van de lokale bevolking.

Het hoogste punt van de Panchase trek is de Panchase heuvel, op iets minder dan 2500 meter. Van hieruit geniet je `s morgens vroeg van een adembenemende zonsopgang over de besneeuwde Himalaya-toppen.

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

 • Boottocht over het mooie Phewa meer, met zicht op de bergen
 • Bezoek aan de World Peace Pagoda van waaruit je een prachtig panoramisch zicht hebt
 • Minder bereisde omgeving met veel bossen en authentieke kleine dorpjes
 • Adembenemende zonsopgang vanuit Panchase

Itinerary

Namaste en welkom in het prachtige Nepal.

Vandaag rijd je per privéauto van Kathmandu naar Pokhara. Je volgt de Prithvi highway (de enige weg tussen Kathmandu en Pokhara). Onderweg stop je minimaal 2 keer, waarbij je op een van de stops ook tijd hebt om te lunchen.

In de middag kom je aan in Pokhara, waar veel te doen is. Pokhara ligt aan het prachtige Phewa meer. Bij mooi weer kun je de besneeuwde toppen van de Annapurna-keten zien. De weerspiegeling in het meer is prachtig.

Maak een mooie wandeling langs het meer en een boottocht over het water naar het eiland met de hindoetempel.

Je overnacht in een standaard hotel in Pokhara.

Samen met je gids en drager steek je het Phewa meer over in een bootje en start je aan je vierdaagse trekking in de Annapurna regio.

Je Panchase trektocht start met een klimmend pad door het bos. Het pad leidt je naar de World Peace Pagoda. Deze Boeddhistische stupa is een van de meer dan 80 stupas die wereldwijd gebouwd werden in een poging om de wereldvrede te bevorderen. De Peace Pagoda is op zich al het zien waard. Van hieruit heb je bij mooi weer een prachtig zicht op de besneeuwde bergtoppen, het Phewa meer en de stad Pokhara.

Langs kleine paden wandel je verder door het bos, voordat je weer omhoog klimt en je rond de heuvel wandelt naar het dorp Lukum Swara. Nadien maak je nog een laatste klim naar het dorp Bumdi, waar de bevolking bestaat uit een mix van Gurung en Brahmanen.

Je overnacht in een teahouse in Bumdi.

Na een korte klim gaat het pad verder door een prachtig bos waar je regelmatig bergen tussen de bomen ziet.

Vandaag is een schitterende dag voor natuurliefhebbers: het pad slingert door diverse bossen. Je hoort veel verschillende vogels en vangt misschien wel een glimps op van een aap! Je neemt ook je lunch mee vandaag, want er zijn geen dorpjes onderweg.

In Thulunchour verlaat je even kort het bos, waarna je verder het bos in wandelt over een onverhard pad. Je hebt van hieruit een panoramisch zicht op de bergen: bij mooi weer zie je de Annapurnas, de Lamjung, de Gangapurna en de Machhapuchhare (Fishtail) alsook drie pieken van meer dan 8000 meter: de Dhaulagiri, de Annapurna I en in de verte de Manaslu.

Langs een bredere weg wandel je zachtjes omhoog naar Panchase Bhanjyang. Ook dit dorp is bewoond door Gurungs en Brahmanen.

Je overnacht in een teahouse in Panchase Bhanjyang.

Vandaag klim je de stenen trap op naar de Panchase-piek op iets minder dan 2.500 meter. Dit is het hoogste punt van je trektocht. Vanaf hier word je opnieuw beloond met een prachtig uitzicht over de bergen. Je kan ook vroeg opstaan en naar dit punt wandelen en er van de zonsopgang genieten.

Nadat je bent uitgerust en van de omgeving hebt genoten, daal je langs de andere kant van de heuvel af naar Alldanda. Het is een rustige wandeldag, met regelmatig uitzicht op de bergen en de dorpen beneden. Je eindpunt is in Bhadaure, waar er Gurung, Kami en Brahmanen samen wonen.

Je overnacht in een teahouse in Bhadaure.

Na een mooi traject aan de voet van het Annapurna gebergte, is het vandaag jullie laatste wandeldag.

Je begint over een jeeptrail die je over een beekje en door enkele dorpen brengt. Hier heb je zeker ook de kans om met de lokale bevolking in contact te komen.

Je wandelt verder door naar Naudanda, het eindpunt van je trekking.

In Naudanda word je opgepikt door een privé-wagen en naar Pokhara terug gebracht, waar je de rest van de dag naar eigen believen kan door brengen.

Overnachting in een standaard hotel in Pokhara

Het einde van je reis is aangebroken. Vandaag rijd je vanuit Pokhara per privé-wagen terug naar Kathmandu.

Onderweg stop je twee maal, waaronder 1 keer om te lunchen in een dorpje naast de rivier; Malekhu. Je kan hier als lunch de lokale vangsten proberen.

Na aankomst in Kathmandu kun je nog een aantal bezoekjes brengen. Is het wat te druk voor je, ga dan wat relaxen in de Garden of Dreams, een neaklassieke tuin in het prachtige midden van Kathmandu.

Wat is inbegrepen?

 • Trekkingsbriefing
 • Transport van Kathmandu naar Pokhara per privé-wagen
 • 2 nachten in een standaard hotel in Pokhara, met ontbijt
 • Transfer per boot van Pokhara naar beginpunt van de trekking
 • 3 nachten in teahouses tijdens de trekking, 3 x ontbijt, 3x avondmaal en 3x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • De noodzakelijke trekkingsdocumenten
 • Transfer van eindpunt trekking naar Pokhara per privé-wagen
 • Transport van Pokhara naar Kathmandu per privé-wagen

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan bezienswaardigheden
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 50 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Panchase trek
 • Oktober - mei
 • 4
 • Panchase peak - 2510m
 • Gemakkelijk
 • Phewa meer / Bhadaure
 • Teahouses, standaard hotels
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek