Poon Hill trek met Muldai Peak - 10 Dagen

De Poon Hill trek aan de voet van het Annapurna gebergte is een zeer gekende trekking. De trekking heeft niet alleen mooi aangelegde wandelpaden en prachtige zichten op de besneeuwde toppen van de Himalayas. Daarnaast zijn ook de teahouses langs deze trek goed ontwikkeld.

Poon Hill is een heuvel van waarop je een prachtig uitzicht hebt op het Annapurna Massief en het Dhaulagiri gebergte. Vanop dit uitkijkpunt zie je prachtige bergtoppen, mist en valleien. Je ziet er bergen zoals de Annapurna South (7.219 meter), Machapuchare (6.993 meter), de Hinchuli, de Annapurna III, Dhampus peak, de Dhaulagiri II, en vele andere hoge besneeuwde toppen.

Het unieke aan deze Poon Hill trek is dat je deze combineert met het minder belopen pad naar Muldai Peak. Het pad is in dit stuk minder aangelegd en je komt er ook heel wat minder andere trekkers tegen! De bergzichten daarentegen zijn minstens even adembenemend mooi. Ook vanop Muldai Peak kun je genieten van een schitterend zicht op de Himalayas!

Bovendien word je bij helder weer beloond met enkele van de mooiste zonsopgangen in de Nepalese Himalayas. Bij beide heb je zicht op de zon die opkomt achter de besneeuwde bergtoppen van het Annapurna gebergte. Het uitzicht is het vroege opstaan zeker waard!

Verder is het aan jou om te beslissen welke zonsopgang het mooiste is. Deze vanaf het drukkere Poon Hill of misschien die vanaf  het minder bekende Muldai Peak?

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

 • Geniet van de zonsopgang op 2 van de beste uitzichtspunten aan de voet van de Himalayas
 • Wandelen doorheen prachtige bossen
 • Ga naar het minder drukke en meer authentieke Muldai uitzichtspunt
 • Zicht op enkele schitterende besneeuwde pieken: de Annapurna South en de Dhaulagiri

Dag1
Aankomst in Kathmandu

Namaste en hartelijk welkom in het indrukwekkende Nepal.

Aan de luchthaven word je opgewacht door een medewerker van ons bedrijf. Hij of zij zal een bordje met zich meedragen met ons logo erop. Zo vinden jullie elkaar bij buitenkomst uit de luchthaven zonder problemen.

Na een hartelijke verwelkoming brengt je eigen prive-chauffeur je per wagen naar je accommodatie in het wonderschone Patan. Onze medewerker gaat met je mee en helpt je met de check-in in je accommodatie.

Afhankelijk van je aankomsttijd in Kathmandu, heb je wat vrije tijd om op ontdekking te gaan. Wandel door het levendige oude stadsdeel van Kathmandu en door de straatjes van Asan en bewonder de leuke marktjes en kleurrijke tempels en stoepa’s.

Tijdens een korte `meet & greet` met Maaike en/of Chuda krijg je nuttige informatie en kun je al je vragen stellen. Je ontmoet ook je gids voor de komende dagen van wie je een briefing krijgt over de trekking.

Je brengt de nacht door in een standaard hotel in Kathmandu.

Dag2
Kathmandu - vrije dag

Vandaag kun je zelf op avontuur in Kathmandu. Deze bruisende stad heeft verschillende mooie werelderfgoedsites.

Op een groene heuvel aan de westkant van Kathmandu ligt het prachtige tempelcomplex van Swayambunath. Onder het toeziend oog van een kolonie apen klim je naar boven. Ga nadien langs de achterzijde naar beneden en bezoek het Amideva Buddha Park.

Nadien kun je naar het Tibetaans Boeddhistische centrum van Kathmandu: Boudhanath. De immense witte stoepa lokt vele pelgrims die rond de stoepa wandelen. Een lunch met zicht op de stoepa is ongetwijfeld een ervaring die je lang bijblijft!

Wandelt tot slot naar Pashupatinath. Dit is het heiligdom van de Hindoes, gelegen langs de Bagmati rivier. Naast het volgen van een rituele crematie, kun je hier ook de Saddhu’s vinden. Deze vriendelijke heilige mannen leven rond de tempel.

Je overnacht in een standaard hotel in Kathmandu.

Dag3
Rit naar Pokhara (ca. 6 tot 7 uren) - vrije tijd

Vandaag rijd je naar Pokhara. Je stopt onderweg in ieder geval 1 keer, waaronder op een sprookjesachtige plek naast de rivier om te lunchen.

Je komt in de namiddag aan in Pokhara, waar genoeg te beleven valt. Pokhara is gelegen aan het mooie Phewa meer. Bij helder weer zie je hier de besneeuwde toppen van de Annapurna keten.

Maak een prachtige wandeling langs de oever van de rivier en sla de lokale bevolking gade die vissen of hun boten repareren. Ook kan je een bootje naar het kleine eilandje nemen. Hier kan je een bezoek brengen aan de Tal Barahi tempel.

`s Avonds kun je op de oevers ter hoogte van de tempel een Aarti ceremony observeren: Hindoe priesters voeren een ritueel uit waarbij licht (vlammen) worden aangeboden aan de goden.

Je overnacht in een standaard hotel in Pokhara.

Dag4
Rit naar Kimche (ca; 2,5 uren) / Trekking via Ghandruk naar Tadapani (2650m) - ca. 5 tot 6 uren

Na een rit met privé-wagen, start je je mooie trekking in de Annapurna. Je begint in het dorpje Kimche.

Vandaag is er een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Je maakt kennis met het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Sommige delen wandel je langs terrasvelden, andere delen door bossen met bamboe en langs rhododendrons en eik.

Je wandelt deels over een onverharde weg en neemt dan de trappen omhoog tot je in Ghandruk aankomt. In dit pittoreske Gurung dorp kan je genieten van een wonderschoon uitzicht op de Hiunchuli en de Machapucchre.

Na de lunch, volg je het pad omhoog langs de traditionele woningen van Ghandruk en klim je eerst naar een theehuis met een prachtig uitzicht op Annapurna. Vanaf hier vervolg je je weg door een rododendronbos tot je Bhaisi Kharka bereikt.

Een laatste korte, steile klim brengt je tot in Tadapani.

Je overnacht in een teahouse in Tadapani.

Dag5
Trekking naar Dobato (3420m) - ca. 5 tot 6 uren

Na het ontbijt verlaat je de begane paden en wandel je door een prachtig rhododendronbos in een meer afgelegen regio. Dit minder belopen pad leidt je langs enkele ongerepte Nepalese dorpjes en schitterende natuur.

Na een korte klim en vervolgens afdaling, stijg je bijna de hele tijd. Je geniet onderweg van een adembenemend uitzicht op het Annapurna South gebergte. Je wandelt verder door het bos, dat langzaam wijzigt naar een eik- en naaldbomenbos. Nog een half uur verder kom je in Meshar Danda, vanop een richel heb je ongelooflijk mooie uitzichten.

Je wandelt verder op het pad door het bos en nadat je een open helling gepasseerd bent, klim je verder naar een kleine pas waar je ook een mooie tempel ziet.

Na de pas daal je kort door een open dal voor je weer het bos ingaat en op de richel wandelt. Je wandelt opnieuw naar beneden naar een kleine rivier en dan opnieuw omhoog tot in Dobato.

Als je wil en het weer is helder, kun je nog 45 minuten verder wandelen en al gaan genieten van een zonsondergang op Muldai Peak.

Je overnacht in een teahouse in Dobato.

Dag6
Zonsopgang op Muldai Peak - Trekking naar Ghorepani (2870m) - ca. 6 uren

Vandaag ben je vroeg uit de veren! Na een vroeg ontbijt, wandel je naar Muldai Peak, waar je geniet van een adembenemende zonsopgang boven de besneeuwde toppen van de Himalayas.

Vanaf Muldai wandel je via een steil pad naar Banthanti. Dit is een mooi en afgelegen deel van de trektocht: je komt weinig tot geen andere trekkers tegen.

Je wandelt over een steil pad door een rhododendronbos naar Deurali. Nadat je een kleine pas overgaat, daal je af naar Ghorepani. Hier kom je terug op het hoofdpad en zie je opnieuw heel wat andere trekkers.

Ghorepani was een populaire stopplaats voor de karavaans richting Tibet. Van hieruit heb je zicht op de indrukwekkende Dhaulagiri (8.167 m)! Wist je dat de Dhaulagiri de zevende hoogste berg in de wereld is?

Je overnacht in een teahouse in Ghorepani.

Dag7
Zonsopgang op Poon Hill (3210m) - Trekking naar Hile (1510m) - ca. 5 uren

Vandaag ben je opnieuw vroeg uit de veren. Je laat je bagage achter in de lodge en klimt een 45-tal minuten naar Poon Hill (3210 m) om bij zonsopgang het prachtige uitzicht op de Annapurnas en Dhaulagiri te bewonderen.

Nadat je hiervan genoten hebt, wandel je terug naar Ghorepani, waar je ontbijt.

Vandaag wandel je vooral naar beneden: een lange afdaling door prachtige rhododendron- en eikenbossen brengt je tot in Birethanti. Je wandelt verder naar het dorp Ulleri. Via een lange steile stenen trap bereik je uiteindelijk Hile.

Je overnacht in een teahouse in Hile.

Dag8
Trekking naar Nayapul - ca. 3 tot 4 uren / Rit naar Pokhara - ca. 1,5 uur

Het pad vanuit Hile daalt vandaag op de zijkant van de vallei. Je wandelt op de oever van de Bhurungdi rivier. Het pad loopt door bamboebossen, langs een mooie waterval en een zwemput.

Je passeert de laatste checkpost en wandelt verder naar het dorp Birethanti (1000m). Na Birethanti neem je een brug en volg je de oostelijke over van de Modi Khola rivier. Je steekt de rivier opnieuw over en volgt het pad naar omhoog tot in Nayapul.

In Nayapul word je opgewacht door een privé-wagen die je terug naar Pokhara brengt. De rest van de dag kun je vrij besteden in Pokhara.

Overnachting in een standaard hotel in Pokhara.

Dag9
Rit naar Kathmandu - ca. 6 tot 7 uren

Tijd om naar Kathmandu terug te keren! Je rijdt met een privé-wagen de rit terug. Je stopt onderweg opnieuw minstens 2 keren. In het visserdorpje Malekhu kun je in een lokaal restaurantje de lokaal gevangen vis proeven!

In Kathmandu heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Overnachting in een standaard hotel in Kathmandu.

Dag10
Vertrekdag

Het einde van je reis is aangebroken. Afhankelijk van je vluchttijd heb je mogelijks nog tijd om wat souvenirs te kopen of nog wat leuke plekjes te bezoeken.

Op z’n minst 3 uur voor de vertrektijd van je vlucht, word je opgehaald bij de receptie van je accommodatie. De chauffeur brengt je naar het vliegveld.

We hopen dat je heel wat mooie herinneringen mee huiswaarts neemt!

Wat is inbegrepen?

 • Verwelkoming op de luchthaven & transfer per prive-wagen naar je hotel. Er gaat iemand mee die je helpt met de check-in in je hotel.
 • Meet & greet met Chuda en/of Maaike
 • Trekkingsbriefing met je gids
 • 3 nachten in standaard hotel in Kathmandu, met ontbijt
 • Transport van Kathmandu naar Pokhara per privé-wagen
 • 2 nachten in standaard hotel in Pokhara, met ontbijt
 • Transport van Pokhara naar beginpunt trekking per privé-wagen
 • 4 nachten in teahouses tijdens de trekking, 4 x ontbijt, 4x avondmaal en 4x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • De noodzakelijke trekkingsdocumenten
 • Transport van het eindpunt van de trekking naar Pokhara per privé-wagen
 • Transport van Pokhara naar Kathmandu per privé-wagen
 • Luchthaventransfer voor vertrekvlucht

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezienswaardigheden
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 50 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Poon Hill trek met Muldai Peak

Trip info

 • Oktober - mei
 • 5
 • Muldai Peak - 3637 m
 • Gemakkelijk
 • Kimche / Nayapul
 • Teahouses, standaard hotels
 • Privé-transport
Nepal Inside Out op TripAdvisor