Trekking in Langtang: de Tamang Heritage trail

8 Days

De Tamang Heritage Trail is een trekking in langtang en loopt door het grensgebied met Tibet. Je wandelt in het gebied tussen de Ganesh Himal (7429m) en de Langtang Langtang Himal (7234m) nabij de bekendere vallei van Langtang. Het biedt je een mooie inkijk in het dagelijkse leven van de plaatselijke Tamang-bevolking.

Er is niet zoveel bekend over de geschiedenis van de Tamang bevolking. Maar men gelooft dat de Tamang inwoners de etnische groep is die zich in de Nepalese Himalaya settelden. Momenteel bewonen zij ongeveer de helft van de Nepalese Himalayas.

Vooral levend in de hoge voetheuvels van de Himalaya, overleven zij vooral dankzij landbouw, meer recent ook door toerisme.

De Tamangs zouden uit Tibet komen, en zich 3000 jaar geleden in Nepal gevestigd hebben. Als grootste etnische groep in Nepal hebben ze een eigen cultuur, tradities, taal, religie en sociaal system. De Tamang bevolking volgt een vorm van Tibetaans Boeddhisme, spreekt een taal die afgeleid is van het Tibetaans en hun cultuur is bijna identiek aan die van Tibet.

Deze Tamang Heritage trail is gemaakt als ontwikkelingsproject: toerisme brengen naar een minder bereisde regio en zo meehelpen aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen. Tijdens deze trekking in Langtang verblijf je in ‘community lodges’, wat bijdraagt tot de ontwikkeling van de dorpsgemeenschappen.

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

Hoogtepunten:

 • Ontdekking van de boeiende regio vlakbij Tibet tussen de Ganesh Himal en de Langtang
 • Je ontmoet en leert er over de Tamang bevolking
 • Prachtige uitzichten op besneeuwde toppen van de Himalayas – prachtig uitzicht vanop Taruche View Point
 • Je overnacht in gemeenschapslodges en homestays

Itinerary

Namaste en hartelijk welkom in Nepal.

Vandaag reis je samen met je gids en dragers per jeep naar het startpunt van de trekking. Je rijdt in noordwestelijke richting de Kathmandu vallei uit.

Tijdens de 7 uur durende rit kun je onderweg genieten van het zicht op de Himalayas. Je passeert ook kleine dorpjes en terrasvelden met rijst en andere gewassen.

Je overnacht in een teahouse in Syabrubesi.

Vandaag start Je trekking in het mooie Langtang-gebied. Je wandelt de bergen in en gaat omhoog richting het dorp Goljung. Onderweg geniet je van het zicht op de Ganesh Himal, Shishapangma en de Langtang Lirung die zich steeds meer aan je tonen. Eenmaal op de heuvel wordt de klim minder steil.

Je eindpunt voor vandaag is Gatlang, een kleinTamang dorp met traditionele stenen huizen. Je wordt verwelkomd met een Khada (witte sjaal). Na het avondmaal kun je een glaasje huisgemaakte wijn proeven terwijl je kijkt naar de traditionele Tamang dansen. Deze zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de Tamang cultuur.

Je overnacht in een community lodge in Gatlang.

Na een mooie zonsopgang maak je je op voor de langste wandeldag van je trekking. De trekking begint met een dalende tocht lang vele prachtige stoepa’s tot je in Thangbuchet (dichtbij het dorp Chilime) bij de Bhotekoshi Rivier aankomt.

Na de lunch steek je de brug over, passeer je de Chilime Hydropower dam en klim je vervolgens door tot in Tatopani. Je passeert vele dorpjes en groene heuvels.

Wist je dat 'tato pani' het Nepalees woord is voor warm water? Voor de aardbeving van 2015 was er in Tatopani een warmwaterbron waar je even kon relaxen. Jammer genoeg is deze er nu niet meer.

Je overnacht in een gemeenschapslodge in Tatopani.

De hoogste bergpas van de trekking wacht vandaag op je! Je stijgt naar Nagthali Danda (ca. 3.300m), waar je getrakteerd wordt op een adembenemend panoramisch zicht op de met sneeuw bedekte bergen van de Himalayas. Je ziet onder andere de Langtang himal, Tibet Himal, Sisapangma, Shangjen Himal, Paldor peak etc.

Na de lunch in het Tibetaans ogende dorpje Brimdang gaat de trekking door het bos verder naar Nagthali Ghyang (3165m) waar je vandaag overnacht.

Je overnacht in een gemeenschapslodge in Nagthali.

Vandaag ben je vroeg uit de veren en wandel je naar het Taruche View Point. Van hieruit heb je een mooi panoramisch zicht op de Himalayas, zie je de grens met Tibet en ook enkele Tibetaanse dorpjes.

Nadien trek je verder naar beneden door het bos tot in Thuman, een klein dorp dat bewoond wordt door de door Tibet beïnvloedde Tamangs, vriendelijke mensen die graag zingen en dansen.

Je overnacht in een gemeenschapslodge in Thuman.

Je keert terug naar de andere kant van de bergen, waar je het dorpsleven van Briddim kan ervaren. De inwoners van Briddim zijn directe afstammelingen van oude Tibetaanse immigranten, waardoor de cultuur en de tradities dicht aanleunen bij deze van de Tibetanen.

Je krijgt hier de kans om de Tamang beter te leren kennen door bij hen thuis te logeren.

Je overnacht in een homestay in Briddim.

Vandaag is de laatste trekkingsdag. Het pad leid je door dorpen en terrasvelden omlaag. Het laatste deel van het pad klim je nog een stukje omhoog, tot je in Syabrubesi aankomt.

Na de lunch wandel je door naar het kleine dorpje Gre, waar je overnacht in het huis de community homestay.

Je overnacht in een homestay in Gré.

Het einde van je reis is in zicht. Vandaag ga je samen met je gids en drager per jeep terug naar Kathmandu. Deze rit gaat opnieuw langs dorpjes en rijstvelden.

Inbegrepen

 • Trekkingsbriefing
 • 7 nachten in community lodges of homestays tijdens de trekking, 7 x ontbijt, 7x avondmaal en 8x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Rit van Kathmandu naar Syabrubesi en van Gré naar Kathmandu per privé-jeep
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • De noodzakelijke trekkingsdocumenten

Niet inbegrepen

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan kloosters of bezienswaardigheden: tijdens je trekking kan het zijn dat je een klooster bezoekt, hierbij is het de gewoonte dat er een kleine donatie wordt gegeven.
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 50 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Trekking in Langtang: de Tamang Heritage trail
 • Oktober - mei
 • 8
 • Taruche View Point (optioneel) - 3709 meter
 • Gemakkelijk tot gemiddeld
 • Syabrubesi / Syabrubesi
 • Gemeenschapslodges & homestays
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek