Zicht op de Everest: trek naar Pikey Peak

8 Days

Als je op zoek bent naar een kortere trekking in de Everest regio, dan is de trektocht naar Pikey Peak perfect. Ten eerste, omdat het een prachtig en minder belopen pad is. Bovendien bezoek je onderweg enkele authentieke Boeddhistische kloosters, stoepa`s en gompa`s. Daarbuiten heb je tijdens de wandeling een prachtig zicht op de Numbur Himal keten en op de Everest.

Het uitzicht vanuit Pikey Peak is mogelijks wel het mooiste uitzicht in Nepal! Edmund Hillary, die samen met Norgay Tenzin als eerste de Mount Everest beklom, noemde dit zijn favoriete uitzicht op Everest! We kunnen het alleen maar met hem eens zijn!

Je bent iets verder verwijderd van de hoge pieken, waardoor je een weidser en ruimer uitzicht hebt. Bij helder weer zie je van de Dhaulagiri in het verre westen tot aan Kanchenjunga in het verre oosten. En uiteraard alles daartussenin! Het is een werkelijk adembenemend panoramisch zicht met ontelbare gigantische pieken.

Deze trekking naar Pikey Peak kan korter of langer worden gemaakt dan de door ons voorgestelde route.  Maar het door ons voorgestelde traject is toegankelijk voor iedereen.

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

 • Schitterende uitzichten op de Numbur Himal keten en de Mount Everest
 • Kennismaking met de levensstijl lokale Sherpa bevolking
 • Bezoek aan enkele Boeddhistische kloosters
 • Zonsopgang met zicht op de hoogste berg ter wereld vanop Pikey Peak

Itinerary

Namaste en hartelijk welkom in Nepal.

Vandaag rijd je vanuit Kathmandu naar het beginpunt van je trektocht in Dhap. Het is best wel een avontuurlijke rit!

Je overnacht in een teahouse in Dhap.

Vanuit Dhap start je je trektocht tot je in het dorpje Sigane komt. Rond Sigane komen een aantal besneeuwde toppen van de Himalayas piepen; de Numbur Himal keten.

Vanaf Sigane volg je eerst een weg die in aanbouw is tot je arriveert in het dorp Jhapre (2920m), dat ligt net boven een diepe vallei. Vanaf Jhapre heb je een prachtig uitzicht op de Everest. Je bezoekt hier een mooie Boeddhistische stoepa en gompa.

Je overnacht in een teahouse in Jhapre.

Na Jhapre wandel je via een groene heuvel naar Bhulbhule, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op de Everest bergketen. Verderop splitst het pad zich verder en je neemt het pad rechtsaf naar Pikey Peak. Je wandelt langs een lange mani stenen muur en passeert enkele oude huizen. Het pad neemt je verder mee langs een helling door het bos.

Als je in het voorjaar deze trekking doet, bloeien er prachtig gekleurde rhododendrons langs het pad. Eens je het bos uitwandelt, is het nog ongeveer 2 uur wandelen tot het Pikey Peak Base Camp, waar je vandaag overnacht.

De Pikey top is niet zo ver, maar we raden aan te wachten tot de volgende morgen om ernaartoe te wandelen. Vanop Pikey Peak is de zonsopgang over de Himalayas adembenemend mooi!

Je overnacht in een teahouse in Pikey Base Camp.

Vandaag is het hoogtepunt van je trekking! `s Morgens vroeg wandel je via een geleidelijk steigend pad vol met wapperende gebedsvlagjes naar Pikey Peak. Bij helder weer is het uitzicht adembenemend mooi. Je wordt er beloond met een panoramisch uitzicht op de Annapurna naar de Everest tot de Kanchenjunga.

Nadat je volop van het uitzicht hebt genoten, volg je een grotendeels vlakke richel. Eens je het bos binnen gaat wordt deze steiler. Je ontbijt in het eerstvolgende dorpje; Jase Bhanjyang. Nadien wandel je verder langs enkele steile stukken door het bos, tot je in Loding aankomt.

Je overnacht in een teahouse in Loding.

Je wandelt vandaag via een prachtig pad dat steil daalt door een eeuwenoud woud tot in Taktor. Je komt op het pad dat gevolgd wordt door trekkers die vanuit Jiri naar Everest Base Camp wandelen. Vooraleer de luchthaven van Lukla bestond, nam bijna iedereen dit pad, maar nu is het een stuk rustiger. Het wordt nog steeds bewandeld, dus waarschijnlijk kom je hier voor het eerst andere trekkers tegen. Ook de theehuizen zijn meer ontwikkeld vanaf hier.

Vanaf Taktor is het nog een paar uur wandelen naar je eindpunt voor vandaag; Junbesi. Junbesi is een traditioneel Sherpa dorp en is de bakermat van de Sherpa cultuur. De Sherpa's beschouwen de Solu Khumbu als een heilige vallei. In dit aan Tibet grenzende deel van Nepal, bloeit het boeddhisme en is de omgeving gevuld met stoepa`s en boeddhistische kloosters.

In Junbesi ligt dan ook het grootste Tibetaanse klooster in de Nepalese bergen; het Thupten Choeling klooster. Er is een kloostergemeenschap van meer dan 500 Boeddhistische monniken en nonnen.

Je overnacht in een teahouse in Junbesi.

Je verlaat Junbesi en vervolgt de trektocht naar Taksindu. Nadat je de rivier oversteekt, klim je door een bos naar Salung. Van hieruit heb je bij helder weer zicht op zowel de Mount Everest (8848 m) als de Makalu (8481 m). Ook het uitzicht over de vallei beneden naar het Chiwong klooster en Phaplu is prachtig.

Je vervolgt je pad en daalt af naar een beekje. Nadien klim je kort naar Ringmo, een dorpje dat bekend is om zijn appelboomgaarden en heerlijke appelproducten zoals appelcider en appeltaart. Na dit dorp klim je nog een laatste keer kort naar Taksindu La (pass), geniet je opnieuw van het prachtige uitzicht en daal je dan verder af naar Taksindu, waar je overnacht.

In Takshindu is er een Boeddhistisch klooster dat meestal `s morgens vroeg of laat in de namiddag bezocht kan worden.

Je overnacht in een teahouse in Taksindu.

Vandaag is je laatste wandeldag. Je neemt een mooi pad door het bos naar beneden. Je kan ook naar het Chiwong klooster wandelen. Dit klooster ligt op een klif, met een mooi uitzicht op de vallei. Het is in dit klooster dat het Mani Rimdu festival plaats vindt in de herfst.

Wandel door naar beneden tot in Phaplu. 's Avonds heb je reden tot vieren: je volbracht een prachtige trekking en neemt afscheid van je drager.

Je overnacht in een teahouse in Phaplu.

Het einde van je reis is aangebroken. Vandaag verlaat je de bergen en neem je een binnenlandse vlucht van Phaplu naar Kathmandu.

Indien er door de weersomstandigheden geen binnenlandse vlucht mogelijk is, rijd je als alternatief per jeep terug naar Kathmandu.

Ga in Kathmandu voor een heerlijke relaxerende massage, of geniet met een kopje koffie van de prachtige neoklassieke architectuur en tuin in de Garden of Dreams. Of wandel door de straatjes van het kleurrijke Thamel en zoek naar enkele leuke souvenirs om mee huiswaarts te nemen.

Wat is inbegrepen?

 • Trekkingsbriefing met je gids
 • Transport van Kathmandu naar Dhap per privé-jeep
 • 7 nachten in eenvoudige teahouses tijdens de trekking, 7 x ontbijt, 7x avondmaal en 7x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • De noodzakelijke trekkingsdocumenten
 • Binnenlandse vlucht van Phaplu naar Kathmandu

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan kloosters of bezienswaardigheden: tijdens je trekking kan het zijn dat je een klooster bezoekt, hierbij is het de gewoonte dat er een kleine donatie wordt gegeven.
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 60 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Zicht op de Everest: trek naar Pikey Peak
 • Mid september - december & maart - mei
 • 7
 • Pikey Peak - 4065 meter
 • Gemakkelijk tot gemiddeld
 • Jhapre / Phaplu
 • Teahouses tijdens trekking
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek