Annapurna Community trektocht

8 Days

De Annapurna Community trektocht geeft je een unieke kennismaking met het dorpsleven. Je ontmoet mensen uit de lokale gemeenschappen in dit prachtige, minder bereisde gebied van de Himalayas. De prachtige besneeuwde toppen van de Annapurna`s liggen vlakbij. Bijgevolg zie je enkele van de hoogste bergen ter wereld waaronder de Machhapuchhre en de Dhaulagiri.

Het hoogste punt tijdens je trekking is Mohare Hill. Vanop een hoogte van ca. 3300 meter heb je een adembenemend uitzicht op de Annapurna en Dhaulagiri bergketens. Dit uitzicht is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van je trekking!

Omdat dit deel van het Annapurna gebied minder toeristisch en dus ongerepter is, kom je tijdens de Annapurna Community trektocht niet veel andere trekkers tegen. Wel ontmoet je er de inwoners van de dorpjes, meestal boeren of yak herders. Deze locals ontvangen je zeer hartelijk in hun gemeenschap. Je overnacht in gemeenschapslodges en bij lokale families thuis.

Dit alles maakt dat deze korte trekking uiterst geschikt is als je een intens contact wil met de lokale bevolking in combinatie met de witte toppen van de Himalayas.

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

 • Kennismaking met de unieke levensstijl van de bergbevolking.
 • Authentieke en ongerepte omgeving, weinig andere trekkers
 • Mogelijk om onderweg een aantal gemeenschapsprojecten te bezichtigen.
 • Fantastisch panoramisch zicht vanop Mohara Hill (3300 meter) op de Annapurna bergen: prachtig zicht op de Dhaulagiri en de Macchapucchre (Fishtail)

Itinerary

Namaste en van harte welkom in het prachtige Nepal.

Vandaag rijd je per privé-wagen van Kathmandu naar Pokhara. Je volgt de Prithvi snelweg (de enige weg tussen Kathmandu en Pokhara). Onderweg stop je minstens 2 keer, waar je bij één van de stops ook tijd hebt om te lunchen.

Je komt in de namiddag aan in Pokhara, waar heel wat te beleven valt. Pokhara is gelegen langs het mooie Phewa meer. Bij mooi weer zie je hier de besneeuwde toppen van de Annapurna keten. De weerspiegeling in het meer is prachtig.

Maak een mooie wandeling langs het meer en een boottochtje op het water naar het eiland met de Hindoetempel.

Je overnacht in een standaard hotel in Pokhara.

Het pad naar Bas Kharka loopt langs verschillende afgelegen boerderijen en je klimt eerst omhoog door het bos. Vervolgens wandel je voor je Bas Kharka binnenwandelt door sinaasappelboomgaarden.

Je voldoende tijd om dit kleine Magar dorpje te bezoeken. De Magars zijn een etnische bevolkingsgroep.

Er is hier een plaatselijke schooltje en een gezondheidspost die je kan bezoeken. In de herfst en winter geniet je hier van een heerlijke sinaasappel uit de eigen boomgaarden!

Je overnacht in een community lodge of homestay in Bas Kharka.

Je wandeldag start vandaag omhoog door een bos naar een klein dorpje. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de vallei en kun je kennis maken met de lokale levensstijl.

Nadien wandel je door naar het dorpje Nangi, waar je vandaag overnacht. Ook hier is er weer heel wat te ontdekken: kijk hoe de lokale bevolking papier maakt van plaatselijk geteelde planten, bezoek het schooltje, de herboristerij of een aantal andere lokale projecten.

Je overnacht in een community lodge of homestay in Nangi.

Vandaag is de langste wandeldag van je trektocht. Je klimt omhoog door prachtige, ongerepte bossen, met een adembenemend uitzicht op de bergen.

Vanop de top van Mohare Hill ben je omringd door uitzichten op de Himalayas. Dichtbij heb je zicht op twee reuzen: de Machhapuchhre (Fish Tail Mountain) en de Dhaulagiri.

Je bent temidden de schitterende natuur. Het is hier zo groen, dat je ongetwijfeld ook een aantal yaks kruist die grazen in de groene weides.

Je overnacht in een community lodge of homestay in Mohare Hill.

Vandaag is een korte, maar toch niet minder prachtige wandeldag. Je volgt het pad op de bergheuvel en hebt prachtige uitzichten in alle richtingen waar je kijkt. Nadien daal je af door een bos tot je bij Danda Karka komt.

Dit afgelegen dorp lijkt ver verwijderd van de bewoonde wereld. De bergen daarentegen lijken hier zo dichtbij, dat het precies voelt of je ze kan aanraken.

Je overnacht in een community lodge of homestay in Mohare Hill.

Wat je in de Himalayas omhoog wandelt, ga je ook terug naar beneden. Je wandelt vandaag dus verder naar beneden.

Het landschap verandert langzaam terwijl je verder afdaalt naar Tikot, een dorp met smalle straatjes en authentieke huizen.

Je kan hier genieten van een culturele voorstelling met zang en dans van de Magars. Je kan hier ook een bezoek brengen aan het schooltje.

Als je bij een familie verblijft, krijg je inkijk van dichtbij in het gezinsleven en dorpsleven.

Je overnacht in een community homestay in Tikot.

Vandaag is het jammer genoeg al de laatste dag van de trekking.

Vanaf Tikot daal je af via een steil pad naar Tiplyang, waarbij je een prachtig zicht hebt op de woeste Kali Ghandaki rivier beneden.

In Tiplyang wacht er een privé-wagen op je die je naar Pokhara brengt. In Pokhara heb je de rest van de dag vrij in te vullen.

Je overnacht in een standaard hotel in Pokhara.

Het einde van je reis is hier. Na een vroeg ontbijt pikt de chauffeur je op bij de receptie van je hotel en rijd je per privé-wagen terug naar Kathmandu.

We volgen de Prithvi snelweg (de enige weg tussen Pokhara en Kathmandu). Onderweg stop je minstens twee keer, waarvan je bij één stop de gelegenheid hebt om te lunchen.

Na aankomst in Kathmandu kan je op eigen houtje de omgeving nog wat meer verkennen. Wil je genieten van de rust, breng dan een bezoekje aan de Garden of Dreams, een groene oase in het midden van Kathmandu.

Wat is inbegrepen?

 • Trekkingsbriefing
 • Rit van Kathmandu naar Pokhara per privé-wagen
 • 2 nachten in een standaard hotel in Pokhara, met ontbijt
 • Rit van Pokhara naar startpunt trekking per privé-wagen
 • 5 nachten in teahouses of homestays tijdens de trekking, 5x ontbijt, 5x avondmaal en 5x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • De noodzakelijke trekkingsdocumenten
 • Rit van eindpunt trekking naar Pokhara per privé-wagen
 • Rit van Pokhara naar Kathmandu per privé-wagen

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan kloosters of bezienswaardigheden tijdens je vrije dagen
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 60 per persoon.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Annapurna Community trektocht
 • Mid september - december & maart - mei, kan ook in de winter
 • 6
 • Galeshwor / Tiplyang
 • Mohare Hill - 3300 meter
 • Gemakkelijk
 • Gemeenschapslodges & homestays
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek