Mardi Himal trek

10 Days

De Mardi Himal trek is oostelijk gelegen van Annapurna Base Camp. Deze trekking is een prachtig en minder belopen alternatief voor de Annapurna Base Camp trekking. Het Mardi Himal Base Camp is gelegen aan de voet van de prachtige Mardi Himal en de indrukwekkende Machapuchhre.

Het pad neemt je mee langs smalle paden doorheen eeuwenoude rhododendronbossen. Eens je op een hoogte van 3300 meter komt, klim je uit de bossen tot op een hoogte van ongeveer 3300 meter. Intussen verandert het landschap tijdens de Mardi Himal trek abrupt en is het minder bebost. Onderweg geniet je van een schitterende zicht op de Mardi Himal, de Machapuchhre, de Annapurna South en de Hiunchuli.

Je overnacht twee keer in High Camp. Van hieruit maak je een boeiende dagwandeling tot een panoramisch uitzichtpunt. Vanop dit punt heb je een indrukwekkend zicht op de Mardi Himal, Machhapuchhare, Gandharva chuli, Annapurna III, Ganggapurna, Annapurna I, South Annapurna, Hiuchuli,…

Tenslotte wandel je langs een alternatief pad terug langs de leuke dorpjes Siding en Lwang. Deze dorpjes laten je proeven van het dagelijkse leven in de bergen. Bovendien blijf je hier ook overnachten bij particulieren.

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Overview

 • Prachtig alternatief voor de meer belopen Annapurna Base Camp trekking
 • Wandelen doorheen eeuwenoude rhododendronbossen
 • Schitterende panoramische uitzichten op de Mardi Himal, Machhapuchhare, Annapurna III, Ganggapurna, Annapurna I, South Annapurna, Hiuchuli,…
 • Ontmoeting met de locals in Siding en Lwang, waar je overnacht in een homestay

Itinerary

Namaste en hartelijk welkom in Nepal.

Vandaag brengt een privé-auto je naar Pokhara, het stadje gelegen aan de oevers van het mooie Phewa meer. Onderweg lunch je op een pittoreske plek naast de rivier (deze lunch is niet inbegrepen)!

Na aankomst heb je tijd om dit gezellige plekje te verkennen. Maak een mooie wandeling langs de oevers van het meer. Bij het vallen van het duister kun je hier ook een Aarti ceremonie met vuur bijwonen.

Je overnacht in een standaard hotel in Pokhara.

Vandaag trek je de bergen in! Een privé-wagen brengt jullie eerst naar het startpunt van de trekking in Phedi.

Van hieruit wandel je omhoog de bergen in via een aangelegd pad in een bosrijk gebied. Na ongeveer 2 uren bereik je Dhampus, waar je luncht met een prachtig zicht op de bergen.

Nadien wandel je omhoog door een rododendron en eikenbos totdat je Pothana bereikt. Je hebt een prachtig zicht op de Machhapuchhre.

Overnachting in een teahouse in Pothana.

Vanuit Pothana leidt een stenen pad je door het bos. Na de lunch wandel je verder naar Australian Camp. Australian Camp is gelegen op een bergkam en heeft een schitterend zicht op de Annapurna South, Hiunchuli, Machhapuchhre en Lamjung Himal. Als je geluk hebt, kun je hier ook enkele roofvogels spotten.

Je wandelt verder door naar Forest Camp. Het is een prachtige wandeling waarbij je verschillende dorpen passeert. Je daalt en stijgt door en wandelt door prachtige rhododendron- en eikenbossen.

Overnachting in een teahouse in Forest Camp.

Het pad loopt verder van Forest Camp naar Low Camp door het bos. Naarmate we meer stijgen, verandert de begroeiing naar meer rhodendendron. De bossen zijn groen: de bomen bedekt met mos, korstmos en boomvarens.

Het uitzicht vanuit Low Camp is geweldig. Je hebt zicht op de Machhapuchhre berg en in de vallei.

Overnachting in een teahouse in Low Camp.

Vandaag loop je door verschillende bossen en zie je spectaculaire panorama's richting Hiunchuli Peak en Annapurna South.

Aan de andere kant van de berg heb je een bijzonder uitzicht op de Machhapuchare en de Annapurna bergketen.

Overnachting in een teahouse in High Camp.

Vandaag wandel je naar het Upper View Point!

Bij helder weer is het uitzicht hier gewoonweg fenomenaal! Je ziet er de volgende bergen: Annapurna I (8091m), Annapurna South (7219m), Himchuli (6441m), Baraha Shikhar (Fang) (7647m), Tent peak (5695m), Singachuli (6501m), Gangapurna (7454m), Gandarvachuli (6248m), klein topje van Annapurna III (7555m), de Machhapuchre (6993m) en de Mardi Himal (5553m), Machhapuchre Base Camp, en de dorpjes Deurali, Doban, Sinuwa, Chhomrong en Ghandruk. Je kan ook de Pokhara vallei van hieruit zien!

Naar Mardi Himal Base Camp is het maar een half uurtje van hier, dus pik dit ook zeker mee!

Nadien keer je terug naar High Camp.

Overnachting in een teahouse in High Camp

Na een ontbijt met prachtig uitzicht op de bergen, wandel je naar beneden richting Low Camp. Je neemt vanaf Low Camp een andere route, het pad brengt je naar Siding in plaats van meteen naar beneden.

Siding is een traditioneel Nepalees dorp dat een eind verwijderd ligt van de toeristische paden. Hier verblijven is een prachtige culturele ervaring. Het geeft je ook een kans om meer te leren over de levensstijl in het dorp.

Overnachting in een homestay/teahouse in Siding.

Je trekt verder naar beneden en verlaat het eenvoudige dorpje Siding richting Lwang. Je wandelt langzaam omhoog afgewisseld met enkele vlakke stukken. Je wandelt door verschillende kleine boerendorpjes: Kalimati, Keshbang en Ghalel. Je eindigt vandaag in Lwang.

Lwang is een traditioneel Gurung-dorp met een theetuin en een overnachtingsmogelijkheid bij particulieren. `s Avonds word je getrakteerd door de bewoners met folklore dans en zang. Geen betere manier om de laatste avond met je gids en drager in de bergen door te brengen!

Overnachting in een homestay in Lwang.

Na de gezellige avond, wandel je vandaag naar het eindpunt van je trektocht, in LwangPhedi.

Daar word je opgewacht door een privé-wagen die jullie terug naar Pokhara brengt.

In Pokhara heb je vrije tijd. Ga voor een heerlijke massage in de sociale onderneming Seeing Hands en geniet van een lekkere maaltijd in een van de toffe restaurantjes. Wil je nog wat avontuur, neem dan een bootje tot aan het eilandje met de tempel op het meer.

Overnachting in een standaard hotel in Pokhara

Het einde van je reis is aangebroken. Na een vroeg ontbijt pikt de chauffeur je op bij de receptie van je hotel en rijd je per privé-wagen terug naar Kathmandu.

We volgen de Prithvi snelweg (de enige weg tussen Pokhara en Kathmandu). Onderweg stop je minstens twee keer, waarvan je bij één stop de gelegenheid hebt om te lunchen.

Na aankomst in Kathmandu kan je op eigen houtje de omgeving nog wat meer verkennen. Wil je genieten van de rust, breng dan een bezoekje aan de Garden of Dreams, een groene oase in het midden van Kathmandu.

Wat is inbegrepen?

 • Trekkingsbriefing
 • Rit van Kathmandu naar Pokhara per privé-wagen
 • 2 nachten in een standaard hotel in Pokhara,, met ontbijt
 • Rit van Pokhara naar Phedi per privé-wagen
 • 7 nachten in teahouses of homestays tijdens de trekking, 7x ontbijt, 7x avondmaal en 7x lunch inbegrepen (drank excl.)
 • Engels sprekende gids tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • Drager voor je bagage tijdens de trekking (zijn loon, maaltijden, verzekering en overnachting)
 • De noodzakelijke trekkingsdocumenten
 • Rit van Lwang Phedi naar Pokhara per privé-wagen
 • Rit van Pokhara naar Kathmandu per privé-wagen

Wat is niet inbegrepen?

 • Visumkosten van ca. 30 USD per persoon voor 15 dagen: dit is verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu of op voorhand via het Nepalese consulaat of de Nepalese ambassade
 • Entreegelden bij bezoek aan kloosters of bezienswaardigheden tijdens je vrije dagen
 • Internationale vliegtickets Nepal: Wij nemen dit bewust niet op in onze prijs. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit zelf te boeken. Houd rekening met ongeveer € 600 - € 800 per persoon.
 • Fooiengeld voor chauffeurs, gids, drager etc.: In Nepal is het gebruikelijk een fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 70 per persoon.
Is het nodig om een slaapzak mee te nemen voor deze trekking?

Ja, we raden aan om inderdaad een slaapzak mee te nemen. Vermits dit een iets minder belopen pad is, zijn de teahouses nog minder uitgebouwd dan langs andere paden. Een slaapzak meenemen is dus een aanrader. Je kan voor ca. 200 tot 300 NPR per dag een slaapzak huren in Pokhara.

Ik heb hoogtevrees, en wil niet langs afgronden wandelen. Is deze trekking geschikt?

Je wandelt het grootste deel van de tijd op een pad in het bos. Nadien wandel je boven de boomgrens op soms smalle paden, maar niet op smalle paden langs een richel.

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Mardi Himal trek
 • Herfst en lente, kan ook in winter
 • 8
 • 4450 m
 • Phedi / LwangPhedi
 • Teahouses / homestays tijdens trekking / anders standaard hotels
Nepal Inside Out op TripAdvisor

Zoek