Hoe veilig in Nepal reizen in corona tijden?

Reizen in Nepal tijdens Covid-19

Wil je reizen naar Nepal in tijden van Covid-19? Dat kan! Het is uiteraard belangrijk dat je een aantal voorzorgsmaatregelen neemt, zodat je toch kunt genieten van een veilige en geslaagde reis. Ook in Nepal gelden er een aantal regels waar je je moet aan houden, om jezelf en de lokale bevolking te beschermen.

In deze blog vertel ik je graag hoe je zo veilig mogelijk reist in deze tijden, welke maatregelen in Nepal gelden en wat je zelf kan doen.

Lees ook even onze vorige blog over reizen naar Nepal in corona tijden, over welke voorwaarden er momenteel gelden om af te reizen naar Nepal.

Kies voor privé-vervoer en beperk je vluchten

Bij ons maak je een reis op maat. Je vult je vakantie dus helemaal zelf in naar gelang je interesses. Een belangrijk onderdeel is je transport ter plaatse. We raden aan om zoveel als mogelijk een wagen met prive-chauffeur op te nemen in je reis. Huurwagens waar je zelf mee rijdt zijn niet veilig en dus niet mogelijk in Nepal. Op pad gaan met privé-chauffeur zorgt er niet alleen voor dat je met minder mensen in contact komt, het geeft je ook veel meer flexibiliteit. Je kan gemakkelijk naar plekjes die minder vlot bereikbaar zijn en die dus ook minder druk zijn. Je vermijdt op deze manier dat je in overvolle bussen reist.

Beperk ook het aantal binnenlandse vluchten die je neemt. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook veiliger en comfortabeler. Je verliest geen tijd in overvolle luchthavens, wachtend op een vlucht die vertraging opliep.

Vermijd drukke locaties

Wij nemen jullie graag mee naar minder bereisde en dus authentieke plekjes. En in deze tijden nog liever! Je kan er ook voor kiezen om de drukke steden te vermijden en meteen door te reizen naar wat rustigere plekjes. De culturele hoogtepunten bezoek je best buiten de piektijden, zo kun je meer op je gemak en veilig rondkijken.

Dit is natuurlijk het grote voordeel van een individuele reis op maat: je bepaalt zelf volledig je route en je stopplaatsen! Ook reizen buiten het hoofdseizoen is een aanrader. Ook in de winter en in de moesson kun je Nepal bereizen en het grote voordeel is dat je weinig andere bezoekers tegen komt.

Slaap in kleinschalige accommodaties

Tijdens onze reizen slaap je zoveel als mogelijk in kleinschalige accommodaties. Dat is fijn, want het maakt dat je gemakkelijker rekening kan houden met de andere gasten. Al onze accommodaties voldoen aan een groot aantal veiligheids- en hygiënemaatregelen. De kamers worden intensief schoongemaakt, ontbijt wordt opgediend door obers, je temperatuur wordt vaak opgemeten bij aankomst en het personeel draagt ten allen tijde een mondmasker.

Om het contact aan de receptie te beperken, zenden wij jullie vouchers ’s morgens per mail naar de volgende accommodatie. En uiteraard blijft afstand houden ten allen tijde aan te raden!

Volg de lokale regels op

Ga je op reis naar Nepal, volg dan al minstens de volgende regels op:
– Geef geen handen of knuffels aan anderen, de Nepalese Namasté begroeting daarentegen is volledig corona proof.
– Houd altijd voldoende afstand, minstens 1,5 meter.
– Was je handen zo vaak als mogelijk met water en zeep, indien niet voorhanden gebruik dan regelmatig reinigingsalcohol.
– Nies en hoest in je elleboog of in een zakdoek.
– Vermijd drukke locaties waar je moeilijk afstand kan bewaren
– Draag een mondmasker in drukke locaties of wanneer aangegeven wordt dat het verplicht is

De regels in Nepal veranderen nog steeds. Eens je reis nadert, ontvang je van ons een duidelijk overzicht van de momenteel geldende richtlijnen en regels ivm Covid-19. Wijzigt er tijdens je reis iets, dan brengen wij je meteen op de hoogte!

Boek je internationale vlucht bij een betrouwbare luchtvaartmaatschappij

Bij ons kun je enkel een landenarrangement in Nepal boeken. We regelen dus geen internationale vluchten voor je. Dit geeft jou de flexibiliteit om te kiezen met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt en op welk tijdstip van de dag.

Een betrouwbare luchtvaartmaatschappij geeft je in corona tijden de kans om kostenloos je vlucht om te boeken of geeft je een voucher, mocht je door Covid-19 niet kunnen reizen. Lees zeker ook de kleine lettertjes!

Kijk na of de vluchten volgeboekt worden, wat de voorzorgen zijn onboard, welke vereisten er zijn opdat je mag vliegen, welke regels ze hebben, of je van terminal moet wisselen,… Het lijkt ons ook beste om de aansluitingstijd met de volgende vlucht te beperken, zodat je niet te lang in de luchthaven hoeft te vertoeven.

Wij hebben zelf een goede ervaring met Qatar Airways, die meerdere malen per dag op Kathmandu vliegt vanuit Doha. Van daaruit heb je dan een verbinding richting Europa. De luchthaven van Doha is zeer ruim en geeft je voldoende opties om afstand te bewaren. Uiteraard zijn er ook andere luchtvaartmaatschappijen waarmee je naar Kathmandu kan vliegen!

Sluit een goede reis- en annuleringsverzekering af.

We raden altijd aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, in Covid-19 tijden zijn ze zeker onmisbaar! Reis je met ons, dan is een reisverzekering trouwens verplicht. Heb je een geldige reden om je reis te annuleren, dan kun je terecht bij je annuleringsverzekering. Vergelijk zeker de dekkingen van verschillende verzekeraars: want er zitten grote verschillen in. Worden kosten bij een onverwachte quarantaine vergoed? Heb je recht op repatriëring als het reisadvies plots verandert? Niet alle verzekeraars nemen een dekking voor Covid-19 op in hun polis!

Momenteel (december 2020) is het in Nepal verplicht om een reisverzekering te hebben met een dekking tot 5000 USD in het geval je kosten hebt t.g.v. een Covid-19 besmetting of onverwachte quarantaine.

Vertrouw op ons advies als Nepal reisspecialist

Wij wonen in Nepal en houden samen met ons team de situatie in de verschillende delen van het land goed in de gaten. Wij weten dus doorgaans precies wat de huidige stand van zaken is. We kunnen je zeggen welke plekjes je beter vermijdt en welke prima te bezoeken zijn en wanneer. We gaan regelmatig langs bij onze accommodaties en weten dus precies welke maatregelen zij nemen om jou een veilig verblijf te garanderen. Dit geeft jou de kans om een mooie reis op maat samen te stellen en zorgeloos te genieten eens je ter plaatse bent. Voor je vertrek hoor je van ons ook welk voorbereidingen je moet treffen: heb je een gezondheidsverklaring of een negatieve PCR test nodig, dan hoor je dat tijdig van ons!

Wist je trouwens dat wij tijdens je reis steeds bereikbaar zijn via WhatsApp? Mocht er dus iets zijn, kunnen we altijd meteen hulp verlenen. Ook als je corona-achtige symptomen hebt, kun je bij ons terecht. Wij vertellen je precies wat de richtlijn is in Nepal en waar je een test kan laten afnemen. Blijf in dit geval zeker binnen en vermijd contact met andere mensen!

Breng je eigen mondmasker en handgel mee

Het is belangrijk dat je zelf voldoende mondmaskers en desinfecterende handgel meebrengt. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om dit ter plaatse te vinden. Om de afvalberg aan wegwerpbare mondmaskers in Nepal niet groter te maken, raden wij aan om enkele textielen mondmaskers aan te schaffen. Wil je de lokale economie steunen, dan zijn er in Nepal leuke mondmaskers te krijgen die gemaakt werden door sociale ondernemingen.

Flexibel boeken

We begrijpen dat het spannend is om nu een reis naar Nepal te boeken. We hanteren daarom tijdelijk soepelere boekings- en annulatievoorwaarden. Boek je een reis bij ons met vertrek in 2021, dan kun je gratis annuleren indien je door Covid-19 toch niet kan afreizen naar Nepal!

Corona Update

Wil je weten hoe Covid-19 evolueerde in Nepal en wat de huidige situatie is, neem dan zeker een kijkje op onze Corona Update webpagina! En op deze pagina kan je lezen welke maatregelen wij hanteren ter preventie van Covid-19.

Nu je droomreis naar Nepal regelen?

Vul hier een eerste reisaanvraag in of stuur ons een mailtje met je wensen op info@nepalinsideout.com.

You may also like...