Hoogtepunten Nepal: maak kennis met het prachtige Nepal - 14 Dagen

De eerste keer naar Nepal en weet je niet zo goed wat te verwachten? Dan is deze actieve tweeweekse rondreis langs de hoogtepunten van Nepal ideaal als eerste kennismaking!

Je ontdekt de kleine straatjes van Kathmandu, waar je om elke hoek een tempel, stupa of offerplaats vindt. Daarnaast bezoek je de culturele erfgoedsites in Kathmandu en de middeleeuwse pottenbakkersstad Bhaktapur.

Na een homestay ervaring in het newari dorpje Panauti wandel je over de heuvels rondom de Kathmandu vallei. Tijdens deze trektocht in de prachtige Kathmandu vallei heb je een panoramisch zicht op de Himalayas! Je maakt er ook kennis met de boerenbevolking op het platteland. Je wandelt er langs het mooie en afgelegen dorpje Balthali. Onder duizende gebedsvlagjes wandel je door naar Namobuddha, waar een prachtig en belangrijk Boeddhistisch klooster ligt. Nadien vervolg je je reis naar Dhulikhel en je eindigt in Nagarkot, waar je geniet van een prachtige zonsopgang! Na een laatste wandeling naar Changu Narayan, brengt de chauffeur je naar de Koningsstad Patan.

Daarnaast ga je ook naar Chitwan, waar je het nationaal park bezoekt. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van Nepal!  Je gaat de rivier op in een korjaal (uitgeholde boomstam) en zoekt tijdens een junglewandeling naar de wilde dieren. Je hebt hier ook een dag om wat uit te rusten en om kennis te maken met de lokale Tharu bevolking.

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Dag1
Aankomst in Kathmandu

Dag2
Bezoek van de hoogtepunten in Kathmandu

Dag3
Bezoek van de derde Koningsstad Bhaktapur

Vandaag breng je een bezoek aan de derde Koningsstad van de Kathmandu vallei, Bhaktapur. Deze pittoreske stad is de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal.

Beschermd als Unesco werelderfgoed, kun je rondwandelen in de kleine straatjes, die grotendeels verkeersvrij zijn. In het oude hart van de stad kun je aangenaam rondkuieren tussen de verschillende tempels en marktjes.

Het prachtige Koningsplein overweldigt je met indrukwekkende tempels en pagoda’s, afgewerkt met prachtig houtsnijwerk. Wist je dat er drie Koningspleinen zijn in de Kathmandu vallei? En heb je enig idee hoe dat komt? Onze gids vertelt het je graag.

Daarnaast is Bhaktapur dé stad van de pottenbakkers: naast de kleien ovens, zie je overal potten drogen in de zon. Waarom ga je hier zelf niet even aan de slag en probeer je een eigen pot te maken?

Proef hier zeker ook even van de Juju Dhau, een zoete custardachtige yoghurt die afkomstig is uit Bhaktapur, en ook gebruikt wordt tijdens ceremonies en feesten.

Dag4
Panauti - verblijf bij een lokale familie

Panauti is een typisch Newari dorp, bekend voor de Newari cultuur en tradities. De Newari’s zijn de oorspronkelijke inwonders van de Kathmandu vallei.

Je brengt er een bezoek aan de Indreshwor Mahadev Temple, een tempel ter ere van de God Shiva, en enkele andere Hindoe tempels.

Vandaag krijg je bovendien de kans om kennis te maken met het dagelijkse leven van een doorsnee Nepalees gezin. Je kan er zien (en helpen) met de dagelijkse activiteiten en praten met de locals.

Door je verblijf in deze community homestay, help je de lokale vrouwen en hun gemeenschap een eigen inkomen te creëeren.

Dag5
Wandeltocht naar Balthali

Dag6
Wandeltocht naar Namobuddha

Dag7
Wandeltocht naar Dhulikhel

Dag8
Wandeltocht naar Nagarkot

Dag9
Wandeltocht naar Changu Narayan - rit naar Patan

Dag10
Rit naar Chitwan

Dag11
Kanotocht & junglewandeling in Chitwan National Park

Dag12
Vrije dag in Chitwan

Dag13
Rit naar Kathmandu & bezoek aan Kirtipur

Dag14
Vertrekdag

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Hoogtepunten Nepal: maak kennis met het prachtige Nepal

Trip info

  • Midden september tot eind mei, kan het hele jaar door
  • Mix van standaard hotels, ecolodges, eenvoudige hotels
  • Gemakkelijk, 4 tot 6 uur wandelen op licht heuvelachtig terrein
  • 6
Nepal Inside Out op TripAdvisor