Actieve familiereis Nepal - 15 Dagen

Tijdens deze actieve familiereis door Nepal maak je kennis met de natuur en cultuur. Maar vooral ook met de lokale bevolking van Nepal.

Onder het toeziend oog van een apenkolonie wandel je naar het tempelcomplex van Swayambunath. Je ziet steenkappers en metaalsmeden aan het werk in de Koningsstad Patan. In de grootste openluchtmarkt van Kathmandu, Asan geniet je van de vele geuren en kleuren.

Verder breng je een bezoek aan de rituele crematieplaats van Pashupatinath met haar kleurrijke saddhu`s. Vervolgens verblijf je in een homestay op het platteland in Pathleket. Je maakt er kennis met het dagelijkse leven van een boerenfamilie en je mag meehelpen op de boerderij.

De volgende dag dwaal je rond in de kleine steegjes van de middeleeuwse pottenbakkersstad Bhaktapur. Als je wil kan je hier ook een pot proberen draaien! De reis gaat verder richting Bandipur. In dit pittoreske Bandipur hangt een gezellige middeleeuwse sfeer en bij helder weer heb je een fantastisch panoramisch uitzicht op de Himalayas.

In Pokhara ontmoet je Boeddhistische monniken en verblijf je in een klooster met zicht op de Himalayas. Dit is gelegen op wandelafstand van een Tibetaans vluchtelingkamp. In dit vluchtelingkamp kun je heerlijke momo`s te leren maken! Wist je dat de momo’s oorspronkelijk uit Tibet komen?
Tijdens deze familiereis in Nepal trek je ook drie dagen de bergen in, aan de voet van de Annapurnaketen. Hier geniet je tijdens het wandelen van leuke interacties met de lokale bergbevolking. Daarnaast ook van schitterende uitzichten op de besneeuwde bergtoppen. Na de trekking heb je een vrije dag in Pokhara, waar je een bezoekje kan brengen aan enkele natuurwonderen. Of ga met een bootje het Phewa meer op om te gaan wandelen naar de World Peace Pagoda aan de overzijde van het meer.

Nóg meer natuurpracht is er in het Chitwan National park. Je verblijft er in een lodge met eigen olifanten: super leuk om deze te observeren. Je gaat ook het park in met een gids op zoek naar wilde dieren. Nadien ga je overnachten in een huisje middenin een Tharu dorp. De Tharu vrouwen betrekken je hier graag bij hun dagelijkse leven.

Tenslotte eindigt je familiereis door Nepal in het Boeddhistische hart van Kathmandu, Boudhanath, waar je vlakbij de mooie witte stoepa verblijft. Wandel samen met de pelgrims rond de stoepa en geniet van de bijzondere sfeer hier.

————————————-

Jouw Nepal reis op maat samenstellen?

Laat je inspireren door deze reis. Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen.


Dag1
Aankomst in Kathmandu

Dag2
Hoogtepunten: Pashupatinath, Swayambunath & de Koningsstad Patan

Dag3
Homestay bij een familie in Pathleket

Dag6
De pottenbakkersstad Bhaktapur

Dag4
Het mooie Newari stadje Bandipur

Dag5
Verblijf in een klooster in Pokhara

Dag7
Trekking - dag 1 - Pothana

Dag8
Trekking - dag 2 - Ghandruk

Dag9
Trekking - dag 3 - Phedi / Rit naar Pokhara

Dag10
Hoogtepunten van Pokhara

Dag11
Rit naar Chitwan & vrije namiddag

Dag12
Kanotocht & junglewandeling in Chitwan National Park

Dag13
Tharu homestay

Dag14
Rit naar Boudha - vrije namiddag

Dag15
Vertrekdag

Je kan je aanvraag sturen via onderstaand formulier.

Actieve familiereis Nepal