Hoe het allemaal begon…

Chuda en Maaike leerden elkaar kennen tijdens een trekking in de Kathmandu Vallei in de kerstvakantie van 2014. Voor Maaike was het de eerste keer dat zij – eerder bij toeval – in Nepal was. Chuda, geboren en getogen in Nepal, was de gids van de groep waar Maaike deel van uitmaakte. Tijdens deze trekking ontstond een mooie vriendschap tussen hen. En Maaike verloor toen haar hart aan het prachtige Nepal met haar gastvrije bevolking en adembenemende natuur.

Chuda verliet in januari 2015 voor het eerst in zijn leven Nepal voor een Europese reis richting Finland, België en Nederland. Deze reis was al gepland voordat hij Maaike leerde kennen.  Tijdens zijn verblijf in België, nodigde Maaike hem uit bij haar thuis en gidste zij Chuda twee dagen rond in Oostende, Brugge en Gent. Het afscheid viel zwaar.

Maaike besloot kort erop om opnieuw naar Nepal te gaan en in de zomer een trekking naar Upper Mustang te doen. Uiteraard met Chuda opnieuw als gids.

In de tussentijd vond in april de zware aardbeving plaats in Nepal. Gelukkig bleven Chuda en zijn familie en vrienden ongedeerd!

Vermits het Mustang-gebied niet getroffen werd door de aardbeving, ging Maaike in augustus 2015 toch zoals gepland naar Nepal. Het was een onvergetelijke trekking in een prachtig gebied! Kort daarna nam ze de beslissing om te verhuizen naar Nepal. Maaike groeide op in een multiculturele omgeving, dus de beslissing was snel genomen.

Chuda verloor kort daarna zijn werk als trekking gids en dus zijn inkomen. We besloten echter niet bij de pakken te blijven zitten en in actie te schieten. Zo bundelden wij onze krachten en ontstond in september 2015 onze eigen reisorganisatie: Nepal Inside Out. Van bij het begin besloten we om onze focus te leggen op het brengen van een positieve impact in Nepal, en ons dus te engageren om zo duurzaam mogelijk te werken.

Hoe het nu is…

Onze reisorganisatie Nepal Inside Out wordt sinds september 2015 vanuit ons kantoor in Kathmandu door ons beide gerund, een Nepalees-Belgisch koppel.

Je kan je reis rechtstreeks bij ons boeken, maar als je liever bij een Europese reisorganisatie boekt, kun je ook bij een van onze partners in Europa terecht. We werken samen met verschillende reisorganisaties in Europa.

Sinds 2018 hebben we een duurzaamheidslabel en zijn we dus Travelife Certified. We zijn – met de woorden van de auditor van Travelife – een Nepalees reisagentschap dat Westerse standaarden hanteert!

Onze focus ligt op rondreizen en/of trekkingen in Nepal, in de minder gekende gebieden. Uiteraard kun je ook voor de klassiekers bij ons terecht, maar het loont de moeite om even te kijken welke alternatieven er zijn! Nepal is meest gekend voor de Himalayas, maar heeft zo veel meer te bieden. Ook mensen die dus niet houden van of moeite hebben met wandelen in de bergen, kunnen bij ons terecht!

We organiseren individuele reizen, die je helemaal op maat kan laten samenstellen en we geven een persoonlijke service. Ga je graag met een eigen samengestelde groep op reis, dan kun je hiervoor zeker ook bij ons terecht!

Sterk duo…

Samen zijn ze een sterk duo en de perfecte combinatie om jou een onvergetelijke reis te bezorgen!

Maaike weet wat de Westerse gasten verwachten van een reis en volgt de reistrends in Europa op de voet. Doordat ze zelf in Nepal woont, kan ze je reis optimaal helpen invullen. Een leuk extraatje is dat je alles in het Nederlands kan regelen en je ook ter plaatse met haar in het Nederlands kan communiceren. Ze kent bovendien de valkuilen in Nepal, en weet zeer goed welke aspecten van de Nepalese cultuur de moeite waard zijn om u mee in contact te brengen.

Chuda kent niet alleen het land van binnenuit, maar ook de typische Nepalese gebruiken en gewoontes zijn hem bekend. Hij is een vat vol informatie en weet beter als geen ander welke zaken haalbaar en de moeite waard zijn. Geen probleem is voor hem te groot: hij krijgt alles opgelost, dit mede door de jarenlange contacten die hij verzamelde. Met Chuda communiceer je vlot in het Engels.