WIJ ROEPEN DE KLIMAAT NOODSITUATIE UIT!

Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen waar onze wereld mee te maken heeft, en alleen als we ons verenigen en dit probleem samen aanpakken, kunnen we dit stoppen. 

In ons thuisland, Nepal zijn de gevolgen van de klimaatcrisis al goed zichtbaar en zal dit de komende jaren enkel extremer worden. We zijn van mening dat iedereen kan bijdragen, en zelfs kleine bedrijven hun bijdrage kunnen leveren!

Tourism declares a climate emergency

Daarom hebben wij besloten om actie te ondernemen! We hebben ons aangesloten bij Tourism Declares: een initiatief dat toeristische bedrijven, organisaties en individuen ondersteunt bij het uitroepen van een klimaatnoodsituatie, en het nemen van doelgerichte maatregelen om hun koolstofuitstoot te verminderen, zodat de wereldwijde koolstofuitstoot tegen 2030 tot 55% onder het niveau van 2017 ligt.   

Net als alle ondertekenaars zijn wij vastberaden om de volgende vijf acties uit te voeren 

  1. We ontwikkelen een ‘Klimaatnoodplan‘, waarin we onze intenties uiteenzetten om de koolstofuitstoot in de komende tien jaar te verminderen. 
  2. Transparantie is belangrijk voor ons, en elk jaar zullen we onze vooruitgang publiekelijk delen
  3. Wij zorgen ervoor dat ons plan in overeenstemming is met het huidige advies van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), dat stelt dat de wereldwijde koolstofuitstoot tegen 2030 tot 55% onder het niveau van 2017 moet worden teruggebracht om de opwarming van de aarde binnen 1,5°C te houden.   
  4. Wij werken actief samen met onze leveranciers en partners om de beste praktijken te delen, en wij nemen actief deel aan de Tourism Declares community.  
  5. Wij pleiten voor verandering, door de noodzaak van systeemverandering in de hele sector te erkennen om een rechtvaardige overgang naar koolstofvrij toerisme te versnellen. 

Overweeg om ook de noodtoestand uit te roepen op www.tourismdeclares.com, en volg @tourismdeclares op Twitter, Facebook of Linkedin

DUURZAAM TOERISME  

Onze deelname aan Tourism Declares ligt in de lijn van onze visie op duurzaamheid. Wij integreren dit actief in ons bedrijf en nemen deel aan verschillende duurzame initiatieven en projecten.

Voor meer informatie over onze visie op duurzaamheid, klik je hier. Wil je graag tips over hoe je zelf je reis duurzamer kan reizen, neem dan hier een kijkje. Met vragen hierover mag je altijd mailen naar: maaike@nepalinsideout.com