Metingen
– We zullen beginnen met het zo nauwkeurig mogelijk berekenen van de uitstoot tijdens onze bestaande tours. We zullen dit voor elke tour afzonderlijk doen en ook de uitstoot van alle tours samen berekenen. Dit zullen al bestaande tours zijn omdat het onmogelijk is om de uitstoot van alle op maat gemaakte tours te berekenen.
– We beginnen met het berekenen van de totale CO2-uitstoot van onze klanten tijdens hun internationale vluchten naar Nepal, en maken een berekening per klant.
– We beloven transparant te zijn over onze metingen en zullen deze gebruiken om ons doel te bereiken, namelijk het verminderen van onze CO2-uitstoot.

Energie & Water
– We geven informatie (aan leveranciers en personeel) over lokale energieproblemen en we informeren hen over de voordelen van hernieuwbare energie en moedigen hen aan om hiernaar over te stappen.

Reizen & vervoer
– Informatie over hoe je duurzamer kunt vliegen (minimaliseer het aantal tussenstops, kies een duurzame luchtvaartmaatschappij, kies een economie stoel, pak licht bagage in) staat op onze algemene pagina over duurzaam toerisme. We raden het nemen van binnenlandse vluchten en helikoptervluchten af.
– Informatie over het lokale openbaar vervoer in Nepal (welke vervoermiddelen zijn mogelijk, het veiligst, het meest duurzaam) staat op onze algemene pagina over duurzaam toerisme. Deze informatie wordt opgenomen in het reisplan van de klanten.
– We willen de verblijfsduur verhogen, met een minimum van één dag. We zullen dit doen door het te promoten en uit te leggen via onze website, op onze algemene pagina over duurzaam toerisme en door het te promoten via onze e-mailcommunicatie.
– We proberen onze klanten aan te moedigen om liever één keer per jaar een ”lange reis” (van minimaal 14 dagen) te maken in plaats van meerdere reizen die elk jaar korter duren. We willen dit doen door het te promoten en uit te leggen via onze website, het op onze algemene pagina over duurzaam toerisme te zetten en het te promoten via onze e-mailcommunicatie. We zullen suggesties geven om gepubliceerde tochten en reizen die korter duren dan 14 dagen langer te maken.
– We zetten de promotie van reizen naar Nepal in het laagseizoen op onze algemene duurzaam toerisme pagina, met een uitgebreide uitleg van alle voordelen.

Personeel & Werk
– We gaan door met het faciliteren van vergaderingen en externe bijeenkomsten via conference call bij elke mogelijke gelegenheid om de noodzaak van fysiek reizen te verminderen.
– We promoten en stimuleren onze medewerkers (of hun kinderen) om zich aan te sluiten bij klimaatactiebewegingen en ondersteunen hen om deel te nemen aan klimaatstakingen.
– Eens per jaar organiseren we (samen met onze medewerkers) een bewustwordingscampagne, waarbij we ook afval inzamelen.

Materialen en afval
– We informeren leveranciers en personeel over afvalbeheer en hoe ze kunnen recyclen en moedigen hen aan om dit te doen. Op deze manier willen we meer bewustzijn creëren.
– Op ons kantoor doen we aan afvalbeheer door de verschillende soorten afval te scheiden en te verkopen aan lokale recyclingbedrijven. Dit is voor deze agenten vaak hun enige bron van inkomsten.
– We moedigen onze gidsen aan om samen met de klanten afval op te ruimen op de trekkingpaden.

Eten & drinken
– Op de pagina duurzaam toerisme van onze website promoten we vegetarische/veganistische maaltijden en maken we kaarten met restaurants die plantaardige maaltijden/vegetarische/biologische maaltijden aanbieden. Deze kaarten worden gepubliceerd in de online reisroute van onze klanten.
– We moedigen medewerkers aan om een herbruikbare waterfles mee te nemen naar het werk, en we moedigen klanten aan om hun eigen herbruikbare waterfles mee te nemen naar Nepal, of we geven tips waar je herbruikbare waterflessen kunt kopen in Nepal en we geven tips over (als er geen watervulstation beschikbaar is) hoe je toch zo min mogelijk plastic kunt gebruiken, door een grote waterfles te kopen (of jerrycan indien mogelijk) zodat ze toegang hebben tot schoon drinkwater en je eigen fles meerdere keren kunt bijvullen.
– We moedigen alle accommodaties waarmee we samenwerken aan om waternavulstations te installeren en deze gratis aan de klanten te verstrekken.

Reizen & Accommodatie
– We ontwikkelen tochten die een minimum aan transport vereisen en die gebaseerd zijn op wandelen en hiken. We geven de voorkeur aan tochten waarvoor geen binnenlandse vluchten nodig zijn en bieden indien mogelijk alternatieven voor vluchten.
– Voor elk van onze reeds gemaakte tochten willen we het een optie maken om ten minste één extra ”meet-the-local” activiteit of een lokale homestay toe te voegen.
– We informeren en moedigen kleinschalige lokale homestays, lodges, theehuizen en andere accommodaties waarmee we samenwerken actief aan om meer duurzame praktijken toe te passen in hun huizen.
– We werken bij voorkeur met kleinschalige familieaccommodaties: guesthouses, kleine hotels, theehuizen, thuisverblijven, boerderijverblijven.

Informatie & communicatie
– We geven klanten tips en informatie over hoe ze klimaatvriendelijker kunnen reizen (via e-mail) VÓÓR (vliegtuig boeken, koffers inpakken) onze reizen en TIJDENS onze reizen (duurzame plaatsen bezoeken, geen plastic voor eenmalig gebruik, afval in het algemeen minimaliseren en recyclen, geen airco gebruiken, enz.
– We maken kaarten waarop staat waar je duurzame winkels kunt vinden en nemen deze op in hun online reisroutes.
– Op onze website geven we de berekende CO2-uitstoot van onze reizen. Daarnaast wordt het berekende compensatiebedrag gegeven, dat ze kunnen compenseren door te doneren aan een project.
– Op onze website geven we uitgebreide informatie over hoe je je reis (voor en tijdens) duurzamer kunt maken.

Belangenbehartiging
– We zullen oproepen tot het beëindigen van oneerlijke subsidies voor de luchtvaart actief steunen en deze delen op onze sociale media om meer bewustzijn te creëren en anderen aan te moedigen actie te ondernemen.
– We ondersteunen inspanningen om schonere vormen van luchtvaart te subsidiëren.
– We ondersteunen actief en nemen deel aan netwerksessies en capaciteitstrainingen over duurzaam toerisme in Nepal.

Financiën
– Elk jaar doneren we een bepaald bedrag aan duurzame projecten in Nepal, op het gebied van conversatie, re-wilding projecten, landbouw, duurzame energie, onderwijs voor iedereen of vrouwenemancipatie.
– Per geboekte reis willen we een vast aantal bomen doneren.
– We geven klanten ideeën over welke projecten ze kunnen doneren voor hun CO2-compensatie.