Vreemde tijden

Voordat we het goed beseften, zijn we met zijn allen in een vreemde tijd beland. Alles wat voordien normaal was, is het nu niet meer. Het bestrijden van het corana virus Covid-19, het voorkomen van besmetting en het beperken van slachtoffers is nu prioritair. Daarom gaat onze steun uit naar de slachtoffers, hun families en de frontliniewerkers!

We hopen dat je gezond blijft en dat je ook inmiddels een nieuwe routine hebt gevonden in de beperkende maatregelen.

De veiligheid en het welzijn van onze gasten staan op de eerste plaats. Daarom volgen wij de situatie vanuit Nepal op de voet.

Inmiddels hebben wij ook onze richtlijnen m.b.t. gezondheid en veiligheid herzien en hier de nodige richtlijnen m.b.t. reizen in Nepal in het licht van Covid-19 voorzien.


Corona en geboekte reizen naar/in Nepal

Onze gasten die met ons naar Nepal zouden reizen in juni, juli en augustus 2020, maar die door beperkende Corona maatregelen niet op reis kunnen, hebben inmiddels contact met ons. In overleg met deze gasten hebben we deze reizen kostenloos verplaatst naar een latere datum, bij voorkeur naar 2021.

De gasten die vanaf begin september 2020 met ons naar Nepal reizen, wachten nog even af. Het is momenteel nog onduidelijk hoe de situatie in België en Nederland en natuurlijk ook in Nepal zal ontwikkelen. Kan er na 1 september nog steeds niet gereisd worden naar Nepal? Wij nemen dan contact op met onze gasten om de reis in samenspraak te verplaatsen naar een datum in 2021.

Heb je vragen over jouw geboekte reis, neem dan zeker contact met ons op!


Risicovrij een reis boeken naar Nepal in 2021? 

Om tegemoet te komen aan de onzekere situatie, bieden wij:

TOTALE FLEXIBILITEIT

Bij onze reizen kun je gratis de datum van je reis wijzigen! Daarnaast kun je gratis annuleren tot 45 dagen voor vertrek. Het betaalde voorschot kun je dan gebruiken bij je volgende reis met ons.

FINANCIËLE BESCHERMING

We zijn een Nepalees bedrijf, waardoor we niet aangesloten zijn bij een Europees garantiefonds. Tegen betaling van een meerkost, kunnen we wel via een Europese partner aansluiting regelen voor jouw reis bij het Garantiefonds en het Calamiteitenfonds. Vraag hier meteen naar bij je reisaanvraag.

WE ZIJN EEN BETROUWBAAR BEDRIJF

Onze voorbije klanten zullen dit getuigen. We zijn zeer goed in het vinden van oplossingen en ook tijdens de Covid-19 crisis zijn we tot het uiterste gegaan om onze klanten veilig terug thuis te krijgen! We werken al jaren voor enkele Duitse en Nederlandse reisorganisaties.

WE NEMEN DE NODIGE VOORZORGEN TEGEN COVID-19Covid-19 badge

Inmiddels hebben we onze Health & Safety policy aangepast en de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen ter preventie van de verspreiding van Covid-19 bij onze gasten. De komende weken worden onze medewerkers en leveranciers hier ook verder in getraind! We volgende de richtlijnen van ATTA.

EN… MET JOUW BOEKING GEEF JE BROODNODIG INKOMEN AAN DE NEPALESE BEVOLKING

In Nepal zijn veel mensen afhankelijk van het toerisme! Als je bij ons een reis boekt, ondersteun je gemeenschappen die onze hulp nu meer dan nodig hebben!


Updates over de actuele situatie in Nepal – Covid-19

Ook Nepal blijft niet gespaard van het coronavirus: hieronder vind je een overzicht van wat er sinds maart gebeurde en wat de huidige situatie is!

17/09/2020 – Bussen en binnenlandse vluchten mogen opnieuw

Vanaf vandaag zijn er opnieuw verbindingen tussen de verschillende steden in Nepal. Zowel de bussen alsook de binnenlandse vluchten kregen toestemming om hun operaties te hervatten. Ze mogen maar met halve bezetting rijden, zodat er afstand kan bewaard worden. De lokale bevolking kan zich dus opnieuw verplaatsen.

15/09/2020 – Vanaf 17 oktober, internationale vluchten ook voor toeristen, trekking en mountaineering mogelijk!

Ook al zijn er nog heel wat besmettingen met Covid-19 in Nepal, er werd beslist dat vanaf 17 oktober iedereen terug naar Nepal kan komen. Je hebt een negatieve PCR-test nodig en je moet in quarantaine na aankomst. Er staat ook een formulier online dat je moet invullen. De verdere procedures en regels worden de komende dagen verder uitgewerkt. Van zodra er meer duidelijk is, vullen we dit hier verder aan!

Je kan onze richtlijnen m.b.t. Covid-19 en reizen in Nepal alvast hier vinden.

Nepal open for trekking from 17 October

2/09/2020 – Heropening internationale luchthaven – (nog) niet voor toeristen

De regering besliste om de luchthaven te heropenen. Momenteel mogen enkel Nepalezen, diplomaten en medewerkers van internationale NGO’s het land binnen. Het aantal vluchten is beperkt en er mogen maar 500 mensen per dag toekomen op de luchthaven.

10/08/2020 – Minder bewegingsvrijheid in Kathmandu / uitstel opening luchthaven

Omdat het aantal Covid-19 gevallen in de Kathmandu vallei na de opheffing van de lockdown in stijgende lijn gaat, werd beslist een aantal van de versoepelingen terug te draaien. De regering besloot ook om nog te wachten met het heropenen van de luchthaven. Ook de scholen zijn nog steeds niet heropend.

21 juli 2020 – Opheffing van de lock-down – mits voorwaarden

De druk op het land werd te groot, waardoor de regering van de ene dag op de andere besliste om de lock down op te heffen. De dag erna werden pas de voorwaarden gepubliceerd. Het officieel aantal gevallen is naar beneden gegaan, maar Covid-19 is nog steeds alomtegenwoordig. Er wordt ook minder getest dan enkele weken terug.

https://kathmandupost.com/national/2020/07/21/government-decides-to-lift-the-four-month-long-coronavirus-lockdown-but-with-conditions

20 juli 2020 – Binnenlandse vluchten en internationale vluchten mogelijk vanaf 17 augustus 2020

De regering besliste onder druk van toerisme om de internationale luchthaven vanaf 17 augustus te heropenen. Op deze datum starten ook de binnenlandse vluchten opnieuw op. Er is geen enkele verduidelijking gegeven over wie opnieuw het land binnen kan en onder welke voorwaarden. Ook is het niet duidelijk wat er gebeurt als je als toerist in Nepal Covid-19 krijgt. Wij hebben dus als reisorganisatie nog veel vragen en onduidelijkheden die we eerst opgelost willen voor we kunnen bevestigen dat er veilig kan gereisd worden naar Nepal!

https://kathmandupost.com/national/2020/07/20/domestic-and-international-flights-to-resume-starting-august-17

15 juni 2020 – Versoepeling van de lock-down

Ondanks het feit dat het aantal coronagevallen stijgt, zijn er ook delen die bijna geen corona-besmettingen hebben. Daarom heeft de regering besloten om de maatregelen wat te versoepelen. Zo ook in Kathmandu en in Pokhara. Social distance is nog steeds de regel, en het dragen van een mondmasker wordt heel sterk aanbevolen.
De luchthaven blijft verder gesloten tot 5 juli 2020 voor alle normale vluchten. Enkel chartervluchten met speciale toelating van de Nepalese overheid zijn toegelaten.

https://kathmandupost.com/national/2020/06/10/cabinet-to-discuss-ways-to-ease-lockdown

5 juni 2020 – Voedselbedeling in Bulde – 87 families

Chuda is vorige avond voor een tweede keer met voedsel naar de dorpen gegaan. Hij is een tweede keer naar Bulde gegaan, waar een aantal van onze gidsen en dragers wonen. Vorige keer konden we maar 20 families aan rijst helpen. Dit keer zijn er 87 families die een grote zak rijst kregen en die dus eten hebben voor de komende weken. Het was een blij weerzien met de gidsen! Iedereen stelt het goed – ondanks de moeilijke omstandigheden.

30 mei 2020 – Verlenging van de lockdown tot 14 juni

De lock-down werd opnieuw verlengd en de luchthaven blijft – voor regulieren binnenlandse en buitenlandse vluchten gesloten tot eind juni. De grenzen met India zijn open voor Nepalezen die naar huis willen. De overheid beslist ook om een van de komende dagen te beginnen met het evacueren van de Nepalese burgers in verschillende landen in Azië en het Midden-Oosten.

https://kathmandupost.com/national/2020/05/30/government-extends-lockdown-until-june-14

25 mei 2020 – Dagelijkse update aantal besmettingen

https://kathmandupost.com/covid19

17 mei 2020 – Verlenging van de lock-down tot 2 juni

Opnieuw werd beslist om de lock-down te verlengen en ditmaal tot eind mei. Ook alle luchtvaart is opgeschort tot minstens 15 juni en alle grenzen blijven gesloten.

https://kathmandupost.com/national/2020/05/17/government-extends-nationwide-lockdown-until-june-2

7 mei 2020 – 101 confirmed cases in Nepal

Het aantal officiële besmettingen stijgt, deels omdat er nu ook meer getest wordt.

https://kathmandupost.com/health/2020/05/07/two-more-covid-19-cases-take-nepal-s-tally-to-101

6 mei 2020 – Verlenging van de lock-down tot 18 mei 

De regering heeft beslist – gelet op de stijging in het aantal besmettingen – om de lock-down te verlengen tot 18 mei. Alle vluchtverkeer is opgeschort tot en met 31 mei.

https://kathmandupost.com/national/2020/05/06/government-extends-lockdown-until-may-18

5 mei 2020 – Voedselbedeling in Bulde (20 families) en in Thulo Parsel (114 families)

Met de opgehaalde gelden van onze Go Fund Me actie kochten we in Kathmandu rijst. Chuda ging hiermee naar de twee dorpen waar het meeste van ons trekkingspersoneel met hun families woont. Daar konden we aan 114 families in Thulo Parsel en aan 20 families in Bulde een grote zak rijst geven. De mensen waren er enorm dankbaar. Met onze gidsen en dragers is alles goed!

27 april 2020 – Verlenging van de ‘lock-down’ tot 7 mei

Het Nepalese kabinet heeft op zondag 26 april laat besloten om de lock-down te verlengen tot donderdag 7 mei, de feestdag van Boeddha, Buddha Jayanti.

https://kathmandupost.com/national/2020/04/26/nepal-government-extends-covid-19-lockdown-until-may-7

25 april 2020Geen vluchten tot minstens 15 mei 2020

Ook de luchthaven van Kathmandu blijft voorlopig volledig gesloten. Er zijn geen internationale en binnenlandse vluchten mogelijk tot minstens 15 mei.

https://kathmandupost.com/national/2020/04/25/all-international-and-domestic-flights-to-remain-suspended-until-may-15

21 april 2020 – Nepal Inside Out lanceert een Go Fund Me actie

Om tegemoet te komen aan het tekort aan basisgoederen in de dorpen, beslissen we om een Go Fund Me actie op te starten. Met het budget dat we hiermee ophalen willen we gezinnen uit de dorpen Thulo Parsel en Bulde, die op 5 uur rijden van Kathmandu liggen voorzien van basispakketten met voeding.

Het merendeel van onze gidsen en dragers leeft in deze dorpen. We nemen ook reizigers mee naar homestays in deze dorpen. Op deze manier willen we iets teruggeven aan deze gemeenschappen in deze moeilijke tijden.

13 april 2020 – de ‘lockdown’ verlengd tot 27 april

https://kathmandupost.com/national/2020/04/14/lockdown-extended-by-12-more-days-until-april-27

6 april 2020 – de ‘lockdown’ verlengd tot 15 april

https://kathmandupost.com/national/2020/04/06/government-extends-nationwide-lockdown-until-april-15

29 maart 2020de lockdown verlengd tot 8 april

Er wordt besloten om de lockdown in Nepal te verlengen tot 8 april. Er zijn geen internationale vluchten tot minstens 15 april mogelijk.

https://kathmandupost.com/national/2020/03/29/nationwide-lockdown-extended-until-april-8-ban-on-international-flights-until-april-15

26 maart – begin april 2020 – Evacuaties van reizigers uit alle uithoeken van het land

In samenspraak met de Nepalese overheid en de Nepalese Tourism Board worden trekkers uit de bergen geëvacueerd. Vanuit verschillende delen van Nepal worden binnenlandse vluchten en bussen gecharterd om reizigers naar Kathmandu te brengen. Van hieruit vertrekken evacuatievluchten georganiseerd door verschillende ambassades, onder andere ook door de Nederlandse en Belgische overheid.

 

25 maart 2020 – Nepal lanceert #strandedinnepal

Nepal Tourism Board start samen met Travel Massive het initiatief “Stranded in Nepal” – om reizigers te helpen die vast zitten in Nepal als gevolg van de ‘lockdown’ om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

Voor meer details kun je hun webpagina bezoeken: www.strandedinnepal.com

Voor een update van de reissituatie in Nepal als gevolg van COVID-19 kun je terecht op de pagina van de Nepalese Tourism Bourd (NTB) www.welcomenepal.com

 

24 maart 2020 – Nepal gaat in ‘lockdown’

Nepal sluit haar grenzen voor iedereen. Er zijn geen reguliere internationale of binnenlandse vluchten meer mogelijk, verplaatsen binnen het land mag niet meer en iedereen moet binnen blijven

Je vindt meer informatie in dit artikel: https://kathmandupost.com/national/2020/03/23/nepal-goes-under-lockdown-for-a-week-starting-6am-tuesday


Parse error: syntax error, unexpected '<', expecting end of file in /home/nepalinsideout/domains/nepal-reizen.be/public_html/wp-content/themes/travel-agency-pro/footer.php on line 35
WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.